Castraveti murati

de Andreea_Roz in Muraturi, 16 Aug 2013 | 12549 vizualizari

 

Pofta de muraturi?? Nimic mai simplu .. Niste castraveti proaspeti, condimente, saramura si castravetii sunt gata. Chiar daca ii preferi vara sau iarna sunt la fel de gustosi in orice anotimp! Eu una as manca incontinuu ...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg castraveti proaspeti
  • 1 lingura cu varf de sare mare (pt muraturi)
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 lingura boabe mustar
  • 1 lingura boabe piper
  • 2 foi dafin
  • 1-2 tulpini de marar
  • 1-2 tulpini telina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati:

Spalati bine un borcan de 2.5L si clatiti-l cu apa rece.

Spalati verdeturile si curatati usturoiul.

Spalati cu apa rece castravetii.

Puneti la fiert 1L de apa cu 1 lingura cu varf de sare mare.

Formati un "pat" din cateva tulpini de marar si telina la fundul borcanului.

Stivuiti castravetii cat mai apropiati unul de celalalt in borcan (de preferat in picioare - incap mai multi).

Puneti tulpini de marar si telina printre castraveti.

Adaugati foile de dafin, usturoiul, boabele de piper si de mustar.

Mai adaugati pe deasupra castravetilor 3-4 fire de marar (cat sa acopere castravetii).

Cand apa da in clocot, turnati-o peste castraveti.

Inchideti borcanul etans cu capac (sau puneti folie si legati cu sfoara).

Depozitati borcanul in camara pentru cel putin o saptamana si apoi bucurati-va de castravetii dumneavoastra murati.

Pofta buna!!

 

 

TIPS-URI

1

Daca doriti sa grabiti procesul de murare lasati borcanul intr-un loc cu soare (se vor mura in 3-4 zile).

2

Nu va speriati!! Zeama din borcan se va tulbura in mod natural in timpul procesului de murare.

3

Dupa 2-3 zile scoateti firele de marar de deasupra castravetilor (sa nu se amarasca castravetii).

4

Cand zeama incepe sa fermenteze este semn ca muraturile sunt gata si trebuiesc bagate la frigider.

COMENTARII (10)

Andreea_Roz

Andreea_Roz 1

18.08.2013, 23:04

Multumesc

MotanLaOale

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:44

Andreea_Roz

Andreea_Roz 1

21.08.2013, 20:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!