Castraveti murati

de Andreea_Roz in Muraturi, 16 Aug 2013 | 15231 vizualizari

 

Pofta de muraturi?? Nimic mai simplu .. Niste castraveti proaspeti, condimente, saramura si castravetii sunt gata. Chiar daca ii preferi vara sau iarna sunt la fel de gustosi in orice anotimp! Eu una as manca incontinuu ...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg castraveti proaspeti
  • 1 lingura cu varf de sare mare (pt muraturi)
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 lingura boabe mustar
  • 1 lingura boabe piper
  • 2 foi dafin
  • 1-2 tulpini de marar
  • 1-2 tulpini telina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati:

Spalati bine un borcan de 2.5L si clatiti-l cu apa rece.

Spalati verdeturile si curatati usturoiul.

Spalati cu apa rece castravetii.

Puneti la fiert 1L de apa cu 1 lingura cu varf de sare mare.

Formati un "pat" din cateva tulpini de marar si telina la fundul borcanului.

Stivuiti castravetii cat mai apropiati unul de celalalt in borcan (de preferat in picioare - incap mai multi).

Puneti tulpini de marar si telina printre castraveti.

Adaugati foile de dafin, usturoiul, boabele de piper si de mustar.

Mai adaugati pe deasupra castravetilor 3-4 fire de marar (cat sa acopere castravetii).

Cand apa da in clocot, turnati-o peste castraveti.

Inchideti borcanul etans cu capac (sau puneti folie si legati cu sfoara).

Depozitati borcanul in camara pentru cel putin o saptamana si apoi bucurati-va de castravetii dumneavoastra murati.

Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

Daca doriti sa grabiti procesul de murare lasati borcanul intr-un loc cu soare (se vor mura in 3-4 zile).

2

Nu va speriati!! Zeama din borcan se va tulbura in mod natural in timpul procesului de murare.

3

Dupa 2-3 zile scoateti firele de marar de deasupra castravetilor (sa nu se amarasca castravetii).

4

Cand zeama incepe sa fermenteze este semn ca muraturile sunt gata si trebuiesc bagate la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Castraveti in otet