Castraveti murati cu cartofi

de Zamfira in Muraturi, 17 Iul 2012 | 2802 vizualizari

 

Aceasta reteta o am de la un calugar. Castravetii vor fi deliciosi si se vor pastra tari.

 

INGREDIENTE

  • castraveti
  • cimbru, marar (uscat)
  • ardei iute
  • hrean
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • 1 cartof/borcan
  • sare dura
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati cu cartofi:

Spalam castravetii. Fierbem apa pentru castraveti, punem in apa clocotita: sare, cimbru, marar, boabe de piper, foi de dafin.

1 L apa: 1 lingura sare dura

Dupa ce se topeste sarea, lasam zeama la racit si-l vom turna doar caldut peste castraveti.

Pe fundul borcanului punem cimbru, marar uscat, felii mai groase de cartofi cruzi (o jumatate de cartof) si incepem sa asezam castravetii, din loc in loc punem hrean si ardei iute. Ultimul strat vor fi tot cartofi (jumatatea ramasa). In final turnam zeama peste castraveti.

 

 

TIPS-URI

1

Secretul acestei retete este cartoful care ajuta la o fermentare naturala a castravetilor.

RETETA IN IMAGINI

Castraveti murati cu cartofi-0
Castraveti murati cu cartofi-1
Castraveti murati cu cartofi-2
Castraveti murati cu cartofi-3
Castraveti murati cu cartofi-4
Castraveti murati cu cartofi-5
Castraveti murati cu cartofi-6

COMENTARII (20)

Sim0na 1

18.07.2012, 20:29

Foarte faina reteta!

Zamfira 1

18.07.2012, 21:13

multumesc!!!

mihaelar63 1

02.09.2012, 23:37

Inedita reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20