Castraveti murati (de vara)

de MOKUSKA in Muraturi, 3 Aug 2014 | 11185 vizualizari

 

In timpul verii nu ne saturam de salatele de cruditati, este la ordinea zilei sa pregatim o salata rapida. Dar uneori mai simtim nevoia sa mancam ceva mai sarat si mai acru, desi stiu nu este foarte sanatos. Vreau sa precizez ca acesti castraveti sunt crescuti in ghivece de flori ;)

 

INGREDIENTE

  • 2 kg castraveti verzi
  • marar si cimbru uscat
  • apa
  • sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati (de vara):

Pe fundul borcanelor se aseaza marar si cimbru dupa plac.

Spalam castravetii si ii asezam in borcane. Umplem borcanele cu apa, lasand deasupra putin loc liber (1-2 cm).

Apa se revarsa intr-o cratita si se sareaza dupa gust. (la 1 L de apa se pune 1 lingura rasa de sare)

Varsam saramura peste castraveti, asezam crengute de marar si cimbru, acoperim cu o farfuriuta.

Asezam borcanele intr-o tava si le lasam 3-4 zile la loc calduros.

Daca vreti sa se acreasca mai repede, puneti o felie de paine in fiecare borcan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati (de vara)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (14)

reisnaor_2006 1

03.08.2014, 12:55

super reteta

MOKUSKA 1

03.08.2014, 17:27

Mulțumesc

Panacris 1

13.08.2014, 17:49

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei kapia la borcan