Castraveti murati in otet

de MOKUSKA in Muraturi, 5 Mai 2015 | 7003 vizualizari

 

Este reteta mea preferata de muraturi. Castravetii raman foarte crocanti pana toamna urmatoare, chiar daca eu nu ii tin in beci.

 

INGREDIENTE

  • am folosit doar borcane de 800
  • 1 kg castraveti
  • 2 morcovi medii
  • 2 buc telina medie radacina si frunze
  • hrean se pune la un borcan de 800 g 4 -5 betisoare
  • boabe de mustar(varf de lingurita /borcan), piper boabe(4-5 boabe/borcan), foi de dafin (am pus 1/4 de frunza / borcan ), marar uscat (2 firicele mici/borcan)
  • sare neiodata, grunjoasa 1 lingura rasa la 1 l de apa
  • otet: la 1 l de apa se pune 100 ml otet
  • zahar: la 100 ml otet se pune (dupa gust) 1 lingura rasa de zahar
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati in otet:

Se spala castravetii si se lasa in apa rece cu sare. Intre timp se curata zarzavatul si hreanul, se taie juliene sau felii.

Se aseaza in borcan bucatele de zarzavat, hrean si restul de  condimente sus enumerate, dupa care se aseaza castravetii in borcane sterilizate.

Se masoara intr-un borcan cata apa intra peste castraveti (nu trebuie umplut pana sus), masuram cantitatea, dupa care numaram cate borcane umplute avem si inmultim cantitatea de apa obtinuta. Punem la fiert apa cu otet, zahar si sare.

Dupa ce a dat in clocot turnam peste castraveti lichidul (punem obligatoriu un cutit din inox sub borcan!) si deasupra aruncam ce ne-a mai ramas din zarzavat, hrean, frunza de telina.

A doua zi seara se repeta fierberea lichidului. Se lasa sa se raceasca pana a doua zi, dupa care se inchid cu capac ermetic.

TIPS-URI

1

gustati lichidul inainte, puteti sa mai adaugati zahar in caz de vi se pare prea acru.

2

sa tineti cont ca se mai acresc castravetii

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

05.05.2015, 20:24

MOKUSKA 1

06.05.2015, 10:05

Multumesc dragilor

mirela0911 1

06.05.2015, 15:01

Castravetii ne plac cel mai mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati in doua zile (Castraveti covasiti)