Castraveti murati in saramura

de Zamfira in Muraturi, 14 Sep 2012 | 4026 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg. castraveti
  • cimbru, marar uscat (5 legaturi)
  • 1 kg. hrean
  • 300 gr. ardei iute
  • frunze de telina
  • otet
  • Saramura:
  • 1 L apa
  • 1 lingura sare dura
  • boabe de piper (o lingurita)
  • 3-4 foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati in saramura:

Spalam castravetii foarte bine. Pregatim borcanele punand pe fundul lor cimbru, marar, bucati de hrean, ardei iute si frunze de telina, apoi incepem sa asezam castravetii cat mai aproape unii de altii. Din loc in loc vom mai adauga cate un hrean, ardei iute, frunza de telina.

Saramura: fierbem apa cu ingredientele din reteta si-l turnam deasupra castravetilor. Vom lasa borcanele acoperite (loc caldut), 2-3 zile, timp in care vom indeparta spuma formata. In final vom turna deasupra otet fiert (aproximativ 3-4 linguri/borcan) si le inchidem ermetic.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Castraveti murati in saramura 177465
retete culinare - Castraveti murati in saramura 177467
retete culinare - Castraveti murati in saramura 177468
retete culinare - Castraveti murati in saramura 177469
retete culinare - Castraveti murati in saramura 177470
retete culinare - Castraveti murati in saramura 177471
retete culinare - Castraveti murati in saramura 177472
retete culinare - Castraveti murati in saramura 177473
retete culinare - Castraveti murati in saramura 177474

COMENTARII (9)

Lau 1

14.09.2012, 16:36

iri_iri 1

14.09.2012, 18:19

ce rabdare ai avut sa asezi asa frumos castravetii....bravo

Zamfira 1

14.09.2012, 19:29

multumesc,,,,

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D