Casuta din turta dulce

de Mitinita in Prajituri, 14 Dec 2011 | 7094 vizualizari

 

"Casuta lui Hansel si Gretel" striga maruntica mea...se opreste putin si cade pe ganduri si apoi o declara "Casuta de vis". Probabil s-a gandit ca in poveste apare si vrajitoarea,asa ca ia casuta din turta dulce,elimina vrajitoarea si ai casuta din vis! Asa e cu logica la ei.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru turta dulce
  • 400 gr faina
  • 50 gr unt,la temperatura camerei
  • 2 oua - am folosit un alt tip de faina si cred ca un ou ar fi fost de ajuns
  • 1/2 cup miere (1 cup = 1 cana de 200 ml)
  • 3/4 cup zahar
  • 1 lingurita de ghimbir ,proaspat ras
  • 1/2 lingurita de ghimbir pudra Kotanyi
  • 1/4 lingurita nucsoara Kotanyi
  • 1 lingurita scortisoara Kotanyi
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • Ingrediente pentru glazura regala
  • 2 albusuri,la temperatura camerei - ouale erau de marime mijlocie
  • 330 grame de zahar pudra din comert (s-ar putea ca am mai adaugat vreo 2 linguri in plus)
  • 2 lingurite de suc de lamaie sau lime (am folosit lime)

Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Casuta din turta dulce:

Turta dulce:

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina,bicarbonatul de sodiu,sarea si condimentele).In alt bol se amesteca untul cu zaharul,apoi se adauga mierea si mai apoi ouale.Se framanta un aluat de consistenta plastelinei si se da la frigider o ora. Se scoate din frigider si se intinde o foaie,pe masa de lucru se presara niste faina mai intai.Se taie dupa formele de casuta si se coc in cuptorul preincalzit 8-10 minute,depinde cat de groasa a fost foaia. Se lasa sa se raceasca.Am avut de 6 bucati la casuta plus usa. 

Glazura regala:

Este foarte important ca albusurile si sucul de lamaie sa fie la temperatura camerei si vasul in care bateti albusurile sa fie foarte curate,fara urma de ulei,altfel nu se va intari glazura.Incepeti sa bateti albusurile si cand fac spuma adaugati putin cate putin zaharul pudra si continuati sa mixati la viteza mica. Cand ati obtinut consistenta dorita acoperiti vasul cu folie de plastic,altfel se va usca glazura. Nu bagati la frigider,se va inmuia.Adaugati mai mult zahar daca doriti o glazura mai groasa.

Asamblarea

Acum trecem la asamblat. O sa se mai darame peretii ,dar sa nu va dati batuti. Glazura se va intari,asta ca sa nu va faceti probleme - respectati pasii de la reteta,daca puneti straturi mai groase uscatul dureaza mai mult. Folositi pahare ca sa sprijiniti peretii pana se usuca.La acoperis,folositi jumatati de cuburi de zahar si lipitile alternativ pentru o stabilitate mai mare.Decorati acoperisul inainte de a-l adauga la casuta,va fi mult mai usor.Lipiti intai peretii,dupa ce s-au intarit adaugati si acoperisul si apoi decorati cu bombonele,nuci,migdale ,prajiturele sau cu orice doriti si aveti la dispozitie.Glazura poate fi colorata,puneti cativa stropi de colorant alimentar in glazura si amestecati.Am folosit un posh pentru a aplica glazura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Casuta din turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (59)

Mitinita 1

17.12.2011, 20:46

pai ea ii invita sa manance din casuta si apoi ii mai si pedepseste foarte neinteleasa ,saracuta de ea

Adinuta 1

18.12.2011, 12:48

cine a scris povestea a omis sa spuna ca hansel si gretel erau super obraznici nimeni nu se gandeste ca saraca femeie era singura in padure, intr-o casuta ... pustiu, trist, etc ... normal ca mai manca si ea cate un copil ignorati-ma, eu mereu ma straduiesc sa-l inteleg pe ala rau din poveste, sa vad ce traume are

Angelina_Elena 1

18.12.2011, 14:58

ce draguta este

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede