Cataief ”pasarele”-Cataief assafir-specific Ramadanului

de Mihaela11_jo in Prajituri, 1 Dec 2010 | 3072 vizualizari

 

Cataieful cunoscut sub numele de “cataief pasarele” este diferit de cel obisnuit, placintele fiind de dimensiune mai mica( cu diametrul de cca 4-5 cm).
Se umple in mod specific cu smantana sau pasta de curmale.

 

INGREDIENTE

  • Pentru cataief
  • 1 cana si jumatate de faina
  • 1 cana si jumatate apa
  • 3/4 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • ulei de porumb pentru uns tigaia
  • Sau
  • ½ kg cataief de cofetarie
  • Pentru umplutura de smantana
  • 2 cutii de smantana Nestle cu aroma de miere
  • Pentru umplutura de curmale
  • 100 grame pasta de curmale
  • Pentru siropul de zahar
  • 1 cana de apa
  • 2 cani de zahar
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 1 lingura apa de roze
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru decor
  • cirese confiate
  • fistic
  • marmelada de fructe( capsuni,lamaie,portocala)
  • sirop de curmale
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cataief ”pasarele”-Cataief assafir-specific Ramadanului:

Cataief
Se dizolva drojdia si zaharul in 4 linguri de apa calduta.Faina se pune intr-un bol cu sarea si se adauga drojdia; amestecand cu o lingura se adauga treptat restul de apa.Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa sa se odihneasca o ora , pana devine a crescut si s-au format basicute la suprafata. Se unge cu putin ulei ( ca pentru clatite) si se pune pe aragaz o tigaie neaderenta . Se pune o lingura din mixtura de aluat. Se coace pana baza devine aurie;se coace doar pe o parte, suprafata ramane plina de goluri de aer.  Se scot clatitele pe un platou si se lasa sa se raceasca.

In Ramadan nu pregatesc acasa cataieful; se face zilnic proaspat la cofetarii si fac economie de timp.

Siropul de zahar

Se pune apa la fiert si se adauga restul ingredientelor. Se lasa la fiert pana se ingroasa , adica ia o consistenta asemanatoare cu cea a mierii de albine. Se adauga apa de roze pentru un plus de aroma.

Cataieful cu smantana

Se preseaza capetele de la placinte doar pe jumatate si se umplu cu smantana.Nu se inchid complet. Se aseaza pe un platou si se decoreaza cu cirese confiate, fistic macinat, marmelada sau sirop de curmale. Se servesc imediat; se pot presara cu putin sirop de zahar daca le dorim mai dulci.

Cataieful cu pasta de curmale

Pe fiecare placinta se pune o cantitate mica de pasta de curmale si se inchide, presand bine capetele. Se prajesc in tigaia de placinte in ulei pana devin aurii apoi se scufunda in siropul de zahar. Se scot din sirop cu o lingura cu orificii pentru a se putea scurge plusul de sirop. Se pun pe un platou si se servesc calde.

Pofta buna!  

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cataief ”pasarele”-Cataief assafir-specific Ramadanului 67814
retete culinare - Cataief ”pasarele”-Cataief assafir-specific Ramadanului 67816
retete culinare - Cataief ”pasarele”-Cataief assafir-specific Ramadanului 67818
retete culinare - Cataief ”pasarele”-Cataief assafir-specific Ramadanului 67823
retete culinare - Cataief ”pasarele”-Cataief assafir-specific Ramadanului 67825
retete culinare - Cataief ”pasarele”-Cataief assafir-specific Ramadanului 67826
retete culinare - Cataief ”pasarele”-Cataief assafir-specific Ramadanului 67827
retete culinare - Cataief ”pasarele”-Cataief assafir-specific Ramadanului 67829
retete culinare - Cataief ”pasarele”-Cataief assafir-specific Ramadanului 67830
retete culinare - Cataief ”pasarele”-Cataief assafir-specific Ramadanului 67831
retete culinare - Cataief ”pasarele”-Cataief assafir-specific Ramadanului 67832
retete culinare - Cataief ”pasarele”-Cataief assafir-specific Ramadanului 67833

COMENTARII (18)

Mihaela11_jo 1

03.12.2010, 20:56

Multumesc Ruxy

-Miti- 1

06.12.2010, 09:42

cata migaleala!eu n-am rabdare,numai sa le mananc ma pricep!

Mihaela11_jo 1

06.12.2010, 19:18

Si pentru ca nu sunt suficient de dulci se mai inmoaie si in sirop de zahar

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S