Cataif cu frisca

de Panacris in Dulciuri, 1 Ian 2012 | 4569 vizualizari

 

Un dulce, foarte dulce!!!

 

INGREDIENTE

  • fidea de casa
  • unt 
  • apa
  • zahar tos
  • zahar vanilinat
  • esenta butter-vanilie
  • frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cataif cu frisca:

Se unge o tava cu un strat  de unt. Se aseaza fideaua, intr/un strat mai gros, ca si o foaie de prajitura! Tava se pune in cuptorul, preincins, la foc moderat cca. 10 minute, pana se rumeneste fideaua. Intre timp se face un sirop de zahar, cca. 250  ml apa, 200 g de zahar, zahr vanilina si esenta de butter-vanilie. Se toarna siropul fierbinte peste fideaua rumenita si sa mai lasa la cuptor cca. 20 minute, pana se incorporeaza tot siropul. Foaia se lasa sa se raceasca in tava. Se procedeaza la fel si cu cea de/a doua foaie, doar ca acesta se taie in patrate, cam cat o portie. Dupa ce s/au racit foile se umplu cu frisca batuta. Se serveste cam dupa o ora dupa montare. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Cataif cu frisca-0
Cataif cu frisca-1
Cataif cu frisca-2
Cataif cu frisca-3
Cataif cu frisca-4
Cataif cu frisca-5
Cataif cu frisca-6
Cataif cu frisca-7

COMENTARII (21)

mamaieelena

mamaieelena 1

02.01.2012, 23:34

oh ce-mi place cataiful...

MIUTA

MIUTA 1

02.01.2012, 23:50

Foarte bun

brunetica

brunetica 1

03.01.2012, 09:23

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24