Cataif cu frisca

de MotanLaOale in Prajituri, 24 Apr 2012 | 16055 vizualizari

 

In copilarie era prajitura mea preferata. Am vazut-o la Cris (panacris) si am executat-o. Foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • fidea
  • unt
  • zahar tos
  • zahar vanilat
  • esenta vanilie
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cataif cu frisca:

Se unge o tava cu unt din abundenta.

Se intinde fideaua intr-un strat mai gros ca sa formeze o foaie. (prima greseala a mea ca l-am pus cam subtire)

Se pune tava in cuptorul preancalzit pentru 10 minute, pana se rumeneste putin fideaua.

Intre timp facem un sirop din 250 ml apa, 200g zahar, 3 plicuri zahar vanilat si esenta de vanilie. ( aici cred ca am exagerat cu zaharul)

Se toarna siropul fierbinte peste fidea si se mai lasa in cuptor 25-30 minute pana se absoarbe tot siropul. ( aici cred ca trebuia sa las mai mult in cuptor)

Foaia se lasa sa se raceasca in tava.

A doua foaie se face la fel iar la sfarsit se taie patrate cat o portie pentru a se taia frumos la servire.

Cand sunt reci su umplu cu frisca batuta tare.

Eu am patit-o, din caza greselilor si grabei nu s-a desprins foaia din tava decat foarte greu si neestetic. A ramas fideaua intr-o miere foarte groasa si se intindea cand o ridicai. Desi nu trebuia sa fie asa, la gust a fost o nebunie.

Asa ca nu am mai facut inca una, am taiat-o in doua pe cea facuta si am facut un cataif mai mic.

Se lasa la frigider cel putin o ora.

Desi aspectul nu este perfect a iesit foarte buna.

Pofta Buna!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cataif cu frisca-0
Cataif cu frisca-1
Cataif cu frisca-2
Cataif cu frisca-3
Cataif cu frisca-4
Cataif cu frisca-5
Cataif cu frisca-6
Cataif cu frisca-7
Cataif cu frisca-8
Cataif cu frisca-9
Cataif cu frisca-10
Cataif cu frisca-11
Cataif cu frisca-12
Cataif cu frisca-13
Cataif cu frisca-14
Cataif cu frisca-15

COMENTARII (46)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

25.05.2014, 16:54

Panacris

Panacris 1

08.02.2016, 08:41

MotanLaOale

MotanLaOale 1

08.02.2016, 09:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!