Catelusi - sandwich- aperitiv pentru cei mici

de Dana Cristea - pusikmea in Mancare copii, 6 Aug 2013 | 7058 vizualizari

 

Am vazut ideea aceasta pe FB si mi-a ramas intiparita in minte, apoi am vazut si aici ca deja o incercase cineva, asadar cum am prins ocazia, i-am si facut, au avut mare succes in randul celor mici :)
I-am facut si din aluat de pizza si din aluatul de aici si vi-l recomand pe acesta, ies mult mai fragezi si mai gustosi.

Multumesc Adnia pt reteta aluatului.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 50 gr. cascaval ras
  • 50 gr. branza putin sarata ( cas )
  • 1 plic de drojdie
  • 50 ml lapte sau apa
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • masline (pt. ochisori si nasucuri )
  • felii de salam sau sunca presata
  • cascaval felii
  • frunze de salata verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Catelusi - sandwich- aperitiv pentru cei mici:

Dizolvam drojdia in putin apa calduta, peste care adaugam o lingurita de faina si una de zahar si lasam langa o sursa de caldura 10 min ( ochiul de la aragaz ). Dupa ce incepe sa creasca amestecam maiaua cu oul, cascavalul, branza, laptele si faina, framantam pana devine un aluat moale nelipicios. Lasam sa creasca 1 ora. Dupa ce a crescut, impartim aluatul in bilute, care se aplatizeaza usor, formand astfel niste suluri. Cu ajutorul unei forfece de bucatarie facem cate o taietura oblica la fiecare capat ( in partea de sus, formand urechiusele ). Ochisori si nasucurile le facem din rondele de masline. Dam la cuptorul preincalzit app. 30 de minute ( sunt gata cand incep sa se rumeneasca usor la suprafata ). Se taie fiecare catelus in dreptul guritei (astfel parand ca are gura deschisa ), iar in gurita punem salam, salata si cascavalul felii. Pofta buna!!!


Daca ti-a placut reteta noastra "Catelusi - sandwich- aperitiv pentru cei mici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu lipie, sunca, branza si verdeturi