Catelusi - sandwich- aperitiv pentru cei mici

de Dana Cristea - pusikmea in Mancare copii, 6 Aug 2013 | 3874 vizualizari

 

Am vazut ideea aceasta pe FB si mi-a ramas intiparita in minte, apoi am vazut si aici ca deja o incercase cineva, asadar cum am prins ocazia, i-am si facut, au avut mare succes in randul celor mici :)
I-am facut si din aluat de pizza si din aluatul de aici si vi-l recomand pe acesta, ies mult mai fragezi si mai gustosi.

Multumesc Adnia pt reteta aluatului.

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 50 gr. cascaval ras
  • 50 gr. branza putin sarata ( cas )
  • 1 plic de drojdie
  • 50 ml lapte sau apa
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • masline (pt. ochisori si nasucuri )
  • felii de salam sau sunca presata
  • cascaval felii
  • frunze de salata verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Catelusi - sandwich- aperitiv pentru cei mici:

Dizolvam drojdia in putin apa calduta, peste care adaugam o lingurita de faina si una de zahar si lasam langa o sursa de caldura 10 min ( ochiul de la aragaz ). Dupa ce incepe sa creasca amestecam maiaua cu oul, cascavalul, branza, laptele si faina, framantam pana devine un aluat moale nelipicios. Lasam sa creasca 1 ora. Dupa ce a crescut, impartim aluatul in bilute, care se aplatizeaza usor, formand astfel niste suluri. Cu ajutorul unei forfece de bucatarie facem cate o taietura oblica la fiecare capat ( in partea de sus, formand urechiusele ). Ochisori si nasucurile le facem din rondele de masline. Dam la cuptorul preincalzit app. 30 de minute ( sunt gata cand incep sa se rumeneasca usor la suprafata ). Se taie fiecare catelus in dreptul guritei (astfel parand ca are gura deschisa ), iar in gurita punem salam, salata si cascavalul felii. Pofta buna!!!


 

COMENTARII (14)

FlaviaD

FlaviaD 1

06.08.2013, 17:05

Foarte nimerit

T I M E A

T I M E A 1

06.08.2013, 22:59

ce catelusi haiosi

babi5

babi5 1

28.08.2013, 20:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12