Caviar de vinete /caviar d'aubergine

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 21 Iul 2010 | 8378 vizualizari

 

Aceasta reteta este una din retetele traditionale ale regiunii de sud vest a Frantei, Occitanie . Este bucataria provensala, mediteraneana, cu aroma de masline, ierburi aromate…..la ei gasim celebrele tapenade, anchoiade, caviar de vinete, toate cu o textura lejera si aromate , antreuri reci perfecte pentru tartinat pe rondele de bagheta intr-o seara calda de vara alaturi de un vin racoros. Puteti sa gasiti reteta si in combinatii cu pulpa de rosii, iaurt, ceapa tocata fin, ierburi aromate in diverse combinatii dar azi va prezint reteta clasica.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de
  • 3 vinete mari coapte si taiate pe jumatate  pe lungime,
  • o lingura ulei masline,
  • o lingura suc proaspat stors de lamaie, 
  • sare,
  • 2 catei de usturoi zdrobiti.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caviar de vinete /caviar d'aubergine:

 Preparare: coacem vinetele si apoi le taiem in 2 pe lungime.

 Cu o lingura recuperam miezul copt de la vinete si il asezam la stors intr-o sita. Dupa aceea  se toaca  fin si se aseaza intr-un bol mai mare si se adauga uleiul de masline, sarea si usturoiul, sucul de lamaie si se amesteca bine.

 Se serveste  insotit de rondele de paine sau cu  bastonase  de legume, insotit in functie de preferinte de rosii sau alte legume. Eu l-am servit in paharele speciale pentru antreuri cu paine prajita si rosii, a fost excelent, aromat si lejer, o sa repet reteta cu siguranta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caviar de vinete /caviar d'aubergine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

nadina73 1

22.07.2010, 22:32

super buna trebuie sa fie 5 furcu,o trec la favo sa nu uit

Adinacarla 1

12.08.2010, 01:38

buna ...trebuie sa incerc si varianta asta

elena1988 1

14.02.2011, 17:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute cu arome mediteraneene.