"Caviarul Saracului" a la Jamie Oliver

de brie in Salate, 13 Dec 2009 | 8931 vizualizari

 

O reteta gasita in nr.6 al editiei din cartea lui J.Oliver " Intoarcerea bucatarului care se dezbraca de..... secrete" de la Jurnalul National . O alta varianta pentru salata de vinete , simpla si gustoasa, cu mici adaptari..la fel cum "frumuseatea depinde de gusturi" ..

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete mari
  • 1/2 lingurita chimen
  • 2 catei de usturoi
  • 5-6 linguri ulei masline
  • 2 lamai
  • patrunjel
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Caviarul Saracului" a la Jamie Oliver:

Se coc vinetele, se curata , eu le clatesc in 2 jeturi de apa calduta (mai ales daca sunt amarui), se lasa la scurs intro strecuratoare.

Intre timp se zdrobesc cei doi catei de usturoi, se maruntesc semintele de chimen (inainte de ale zdrobi in mojar le-am prajit cca 1minut elimina o aroma mai puternica), se pun impreuna intrun vas  se adauga vinetele scurse si uleiul se omogenizeaza.Am adaugat zeama celor doua lamai (JO recomanda chiar 3 lamai dar putin cam acrisor pt gustul meu), sare,piper si am mixat amestecul.

La final am adaugat patrunjel tocat, se recomanda si coriandru sau busuioc , depinde de gusturi.

Am servit cu paine de casa si legume, si cu multa pofta.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cred ca se pot folosi si vinete congelate.

RETETA IN IMAGINI

"Caviarul Saracului" a la Jamie Oliver-0
"Caviarul Saracului" a la Jamie Oliver-1

COMENTARII (15)

mihaelar63 1

14.12.2009, 11:41

brie mai adauga si la miel , pui....

Teo 1

16.12.2009, 21:04

am incercat-o si...a iesit f. gustoasa

pana_luminita 1

18.12.2009, 19:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04