Ce poti pregati daca ai ramas cu pui de la ultima friptura? Tacos cu pui, cous cous si parmezan

de AlexTeacher in Sandvisuri, 10 Iun 2015 | 1369 vizualizari

 

Un preparat senzational, care-ti permite o mare libertate de miscare in ceea ce priveste mancarea ramasa cu o zi inainte. Poti sa faci ceva foarte spectaculos si nici nu iti rapeste foarte mult timp. De cand am vazut foile de tacos in market am spus ca trebuie sa fac ceva cu ele, neaparat ! Asta-i cu adevarat o reteta de rasfatat barbatii :)))
Si mai ai timp si de telenovela. Nici n-o sa-si dea seama ca tu o sa-i servesti practic aceeasi mancare pe care i-ai servit-o cu o zi inainte, dar stilizata, cu un gust mult mai bun si un aspect pe masura. Asa ca doamnelor, faceti-va barbatii fericiti !

 

INGREDIENTE

    • Foi tacos – 5 - 6 buc (Gasiti in Carrefour sau Mega la raionul Gourmet)
    • Pui prajit – cca 400 g – 500 g
    • Cous cous – 7-8 linguri
    • Apa fierbinte – 300 ml
    • Unt – 25 g
    • Chilli – 1 buc
    • Usturoi – 1 catel
    • Ceapa – 1 buc
    • Parmezan – 80 g
    • Ulei de masline – 4 linguri
    • Paprika – 1 lingurita
    • Zeama de lamaie – 1 lingurita
    • Coriandru proaspat – 1/2 legatura
    • Sare si piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ce poti pregati daca ai ramas cu pui de la ultima friptura? Tacos cu pui, cous cous si parmezan:

  • Alegeti puiul de oase si tocati-l marunt;

  • Adaugati 2 linguri de ulei de masline in tigaie;

  • Caliti puiul in tigaie, asezonati dupa gust cu sare, piper si paprika si lasati-l deoparte;

  • Puneti apa fierbinte peste cous cous si lasati-l la inmuiat 2-3 min;

  • Scurgeti excesul de apa si caliti-l in tigaie cu untul, cele 2 linguri de ulei de masline, ceapa si usturoiul taiate cuburi mici in prealabil;

  • Amestecati cous cous-ul cu puiul;

  • Frecati chilli-ul, scoateti-i semintele si taiati-l rondele subtiri;

  • Tocati coriandrul si amestecati-l cu chilli, zeama de lamaie, sare si 2 stropi de ulei de masline;

  • Puneti puiul si cous cous-ul in taco si adaugati putin coriandru cu chilli pe deasupra;

  • Radeti parmezan pe deasupra si introduceti cateva minute in cuptorul incins in prealabil la 180-200 de grade pentru a se gratina - serviti cu un sos Alioli, un sos pikant de rosii sau de branza. Merg de minune !!!

    Pofta buna ! 

 

COMENTARII (16)

poa 1

24.07.2015, 09:19

Aletta 1

24.07.2015, 12:14

Xandrinne 1

25.07.2015, 08:51

Tare bun!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D