Ceafa de porc caramelizata in bere neagra

de mihaelar63 in Porc, 16 Ian 2015 | 1651 vizualizari

 

Frumos se mai rumeneste carnea preparata la cuptor cu bere neagra .In timpul coacerii alcoolul din bere se evapora si ramnae o culoare si un sos delicios .

 

INGREDIENTE

Friptura

  • 1 kg ceafa de porc portionata
  • 500 ml bere neagra
  • 6 catei usturoi
  • 6 frunze salvie uscata
  • boia rosie de ardei
  • sare
  • piper
  • frunzulite oregano verde

Garnitura

  • 10 ciuperci
  • 1/2 ardei rosu
  • patrunjel verde
  • codite ceapa verde
  • sare
  • nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc caramelizata in bere neagra:

Usturoiul se curata si se feliaza .

Feliile de carne se aseaza intr-o tava se presara deasupra , usturoi tocat , sare , piper , boia , salvia sfarmata si se toarna deasupra berea neagra .

Se da la cuptorul incalzit 30- 40 minute .Pe parcursul coacerii intoarceti carnea de 2-3 ori pentru a se rumeni pe toate partile .

Friptura este gata cand carnea prinde o frumoasa culoare aramie .

Scurgeti intr-un vas grasimea formata in tava si caliti usor ciupercile , ardeiul rosu taiat fasii si verdeata . Condimentati ciupercile cu sare daca este nevoie si putina nucsoara .

Serviti ceafa de porc caramelizata in bere neagra cu garnitura de ciuperci si muratura preferata .

 Preparatul trebuie servit cald .

 

TIPS-URI

1

Salvia merge foarte bine cu ceafa de porc .

2

Nu este nevoie de ulei , carnea va elibera suficienta grasime .

RETETA IN IMAGINI

Ceafa de porc caramelizata in bere neagra-0
Ceafa de porc caramelizata in bere neagra-1
Ceafa de porc caramelizata in bere neagra-2
Ceafa de porc caramelizata in bere neagra-3
Ceafa de porc caramelizata in bere neagra-4
Ceafa de porc caramelizata in bere neagra-5
Ceafa de porc caramelizata in bere neagra-6
Ceafa de porc caramelizata in bere neagra-7
Ceafa de porc caramelizata in bere neagra-8
Ceafa de porc caramelizata in bere neagra-9
Ceafa de porc caramelizata in bere neagra-10
Ceafa de porc caramelizata in bere neagra-11

COMENTARII (21)

mihaelar63

mihaelar63 1

18.01.2015, 00:20

Dantes sunt curioasa ce nota personala ai sa aduci preparatului

marcela1979

marcela1979 1

18.01.2015, 11:38

foarte buna carnita

Teo

Teo 1

18.01.2015, 21:04

Vai,cat imi place...!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!