Ceafa de porc cu legume la cuptor

de Sim0na in Porc, 23 Mar 2012 | 7066 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata ceafa - 5 feliute potrivite
  • 1/2 tija praz
  • 1 ceapa potrivita
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1 morcov mare
  • 3 cartofi
  • cimbru
  • busuioc
  • piper alb
  • sare
  • ardei iute pisat (peperoncino)
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu legume la cuptor:

Bucata de ceafa am transat-o si am condimentat-o cu sare si piper. Am lasat la rece cca 1 ora.

Prazul l-am taiat rondele, ceapa julien, iar ardeiul bucati potrivit de mari. Am adaugat cimbru, busuioc, piper alb, sare si ardei iute uscat. Am pus ulei de masline si am amestecat. Am adaugat si morcovul taiat rondele, apoi am pus sucul de lamaie. Am adaugat si cartofii taiat bucati marisoare.

Bucatile de carne le-am pus intr-o tava in care am adaugat ulei, si am dat-o la cuptor ptr cca 30 minute, intorcand in aceasta perioada carnea.

Cand carnea s-a facut pe jumatate, am adaugat legumele. Dupa 20 minute am ridicat carnea deasupra si am mai lasat la cuptor pana s-au facut legumele, intorcand carnea si amestecand legumele.

Am servit alaturi de salata de sfecla rosie (dupa cum probabil ati vazut, este salata mea preferata!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Ceafa de porc cu legume la cuptor-0
Ceafa de porc cu legume la cuptor-1
Ceafa de porc cu legume la cuptor-2
Ceafa de porc cu legume la cuptor-3
Ceafa de porc cu legume la cuptor-4
Ceafa de porc cu legume la cuptor-5
Ceafa de porc cu legume la cuptor-6
Ceafa de porc cu legume la cuptor-7
Ceafa de porc cu legume la cuptor-8

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

25.03.2012, 19:25

buna

Sim0na 1

26.03.2012, 21:55

multumesc tuturor!

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 16:04

buna,buna de tot

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20