Ceafa de porc cu vin si ovaz cu sos Amatriciana

de adasev12 in Porc, 25 Ian 2012 | 3454 vizualizari

 

e o mancarica f buna pt cina, dar si ca fel principal...ovazul se poate servi si simplu, fara carne....a iesit f bun, si desi initial nu aveam de gand sa postez reteta, fiindca le-am combinat pe moment ingredientele si nu stiam ce.-o sa iasa, la final mi s-a parutinteresant si am zis ca merita sa o postez...

 

INGREDIENTE

  • 5 felii ceafa de porc
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml vin rosu demisec
  • ulei de masline
  • condimente pt porc
  • o crenguta de rozmarin
  • o foaie de dafin
  • o lg pasta de rosii mai subtire
  • 2 maini de ovaz
  • o ceapa mica
  • 3 lg sos amatriciana( l-am avut cumparat, dar se poate face si in casa...o sa revin si cu reteta lui)
  • o mana de parmigiano
  • supa de carne sau apa
  • patrunjel verde
  • salata asortata pt servit

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu vin si ovaz cu sos Amatriciana:

Intai am facut carnita, ca necesta mai mult timp. Am  amestecat o jum lingurita de condimente pt porc cu o lingura ulei de masline si am uns carnita cu acest amestec. In tigaie am incins ulei de masline si am pus carnita sub capac, la foc mediu spre mic. Nu am vrut sa se prajeasca, ci sa se patrunda inabusit. Am pus si foaia de dafin si rozmarinul si usturoiul feliat si am lasat cateva minute, apoi am adaugat si o lingura de sos de rosii si inca putin piper, apoi am pus vinuul si am lasat in continuare la foc mic vreo jumatate de ora. Am mai adaugat la nevoie cate putina apa, ca sa nu se arda.

Garnitura de ovaz am facut-o astfel: am taiat o ceapa marunt si am pus la calit usor, apoi am adaugat ovazul si am lasat sub capac cu ff putina supa de carne sau apa, am sarat si piperat putin si am lasat pana s-a facut ovazul cam pe jumatate. Am adaugat apoi sosul amatriciana si am lasat sa fiarba bine, completand cu supa de carne pe parcurs, dar putina, doar cat sa fiarba inabusit si sa nu se prinda de fundul cratitei. Cand e gata ovazul se presara o mana de parmigiano razuit si se amesteca bine cam un minut. Se pune si patrunjelul si se amesteca, apoi stingem focul.

Servim cu niste salata usoara, frumos colorata si buuuuna!!!

Pofta mare!!!

TIPS-URI

1

sosul amatriciana este un sos italienesc si se foloseste pt paste, este un sos putin iute, facut cu pancetta, rosii si putin ardei iute. eu  l-am combinat in aceasta mancarica si a fost chiar buna! l-am avut cumparat , dar se face f usor si in casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu vin si ovaz cu sos Amatriciana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

danakarin 1

25.01.2012, 23:59

jolygina 1

29.01.2012, 12:18

foarte interesant

adasev12 1

29.01.2012, 14:47

danakarin,ms
jolygina...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in foi de varza acra si afumatura