Ceafa de porc impanata coapta-n oala de lut

de Constelatialeu in Porc, 6 Noi 2015 | 5850 vizualizari

 

Delicioasa, se topeste-n gura, nu stiu ce le face oala asta la mancaruri, dar ies bestiale....iar era sa uit....reteta pentru ''Saptamana barbatilor care gatesc''...

 

INGREDIENTE

  • 1,200 kg ceafa porc
  • 130 g carnati stik
  • 400 g cartofi
  • 200 g morcov
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc impanata coapta-n oala de lut:

Pregatim ceafa pentru impanat. Am folosit un fel de sula, nu din aia de cismarie si nu zambiti pe la colturi, ca asa-i zice, sula, o chestie lunga si dreapta, cu care strapungi diverse......sa trecem la treaba...cu ajutorul sulei facem niste canale in ceafa de porc, canale in care introducem carnatii stik.

Din loc in loc crestam ceafa si introducem catei de usturoi. Intr-un castron punem putin ulei, sare, piper si cimbru, amestecam si apoi tavalim ceafa impanata, o lasam la odihnit 20 minute, timp in care oala de lut o umplem cu apa rece.

Dupa 20 min varsam apa din oala de lut, asezam ceafa in oala, rasturnam zeama lasata in castron, adaugam 1 pahar cu apa, acoperim cu capac oala si o bagam in cuptor, aprindem focul si-l lasam la mic. Lasam 2 ore, din cand in cand mai intoarcem ceafa de pe o parte pe alta. Curatam cartofii si morcovii, ii taiem in bucati mai mici, ii amestecam cu sare, scoatem oala din cuptor si ii punem in oala, mai lasam 1 ora la foc mic......O bunatate de te lingi pe degete.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc impanata coapta-n oala de lut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mirela0911 1

07.11.2015, 09:20

Ce bun mananca Leone!

Gherca Daniela 1

07.11.2015, 10:39

Rocsi 1

07.11.2015, 22:02

Cat de frageda este, se vede dupa cum se rupe

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de mancare de fasole cu carnati afumati - Iahnie de fasole