Ceafa de porc la cuptor cu usturoi verde

de Constelatialeu in Porc, 29 Mar 2014 | 5196 vizualizari

 

Avand in vedere ca am avut zi agricola,musai sa mancam ceva consistent si care nu necesita bibileala .O lasi la cuptor,la foc mic vreo 3 ore si tu iti vezi de treaba.....

 

INGREDIENTE

  • 1,8 kg ceafa de porc
  • 1 capatana usturoi uscat
  • o legatura sanatoasa de usturoi verde,ramas in pamant asta toamna si rasarit acum primavara
  • 1 kg cartofi
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 100 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la cuptor cu usturoi verde:

Mai intai spalam bucata de ceafa o uscam cu un servet si o saram. Curatam cartofii si ii taiem rondele mai groase,apoi cateii de usturoi,adaugam uleiul peste cartofi si usturoi,amestecam bine,trantim un praf de sare,niste boia dulce si piper .Partea migaloasa e doar la curatarea usturoiului verde, dar merita efortul, are un gust divin. Dupa ce am curatat usturoiul verde il tocam marunt, asezam bucata de ceafa peste cartofi, o crestam  felii potrivite, nu le taiem pana jos, in fiecare crestatura punem usturoiul taiat. Adaugam o cana cu apa, mergea o cana cu bere, dar n-am avut la indemana, bagam tava la cupor la foc mic cca 3 ore. Din cand in cand verificam starea ''de sanatate'' si luam din zeama lasata in tava si udam ceafa de porc.

Se mananca cu pofta, ca doar munca face foame....

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ceafa de porc la cuptor cu usturoi verde 307323
retete culinare - Ceafa de porc la cuptor cu usturoi verde 307324
retete culinare - Ceafa de porc la cuptor cu usturoi verde 307325
retete culinare - Ceafa de porc la cuptor cu usturoi verde 307326
retete culinare - Ceafa de porc la cuptor cu usturoi verde 307327

COMENTARII (28)

anca_rm 1

31.03.2014, 15:47

Julia_Snow 1

01.04.2014, 10:05

Buun!

cristeena20 1

03.04.2014, 12:40

Suta la suta pe gustul meu!!! bravo !!! foarte faina reteta!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21