Ceafa de porc la tava

de delia64 in Porc, 26 Mar 2014 | 1134 vizualizari

 

Daca vreau sa vad zambete pe felele familiei mele le gatesc asa ceva !!!

 

INGREDIENTE

  • o bucata ceafa de porc
  • 5 cepe
  • 3 ardei kapia
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri ketchup de casa
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 50 ml. ulei
  • o cana apa
  • un pahar vin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc la tava:

Se spala ceafa si se pune intr-o cratita cu ulei  incins, se intoarce pe toate partile carnea pentru a se inchid porii si sucul sa ramana in interiorul cefei .

Adaugam ketchupul , sare , piper , boia si ceapa , usturoiul si ardeiul taiate marunt , punem si o cana de apa , acoperim cratita cu un capac si lasam sa fiarba incet aproximativ 40 de minute .

Intepam ceafa cu furculita si daca intra usor in carne scoatem ceafa si o taiem felii la grosimea dorita  , le asezam intr-o tava .

Legumele le facem pasta cu ajutorul blenderului  si le desertam peste feliile de ceafa in tava si un pahar de vin . 

Incalzim cuptorul si introducem friptura la temperatura de 200 grade pana capata carnea o crusta rumena  , aproximativ 20 de minute .

Se serveste cu piure de cartofi si salata de rosii si  castraveti sau cu muratura preferata .

Pofta buna !!!!

 

 

TIPS-URI

1

Asfel pregatita friptura este delicioasa.

RETETA IN IMAGINI

Ceafa de porc la tava-0
Ceafa de porc la tava-1
Ceafa de porc la tava-2
Ceafa de porc la tava-3
Ceafa de porc la tava-4
Ceafa de porc la tava-5
Ceafa de porc la tava-6

COMENTARII (17)

delia64 1

26.03.2014, 19:13

Va multumesc pentru aprecieri !!!

Rocsi 1

26.03.2014, 19:37

Mmm ce buna

botcrina 1

03.04.2014, 21:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04