Ceafa de vitel cu vin si rosii

de Oana in Vita, 26 Noi 2009 | 14034 vizualizari

 

O friptura cu sos, aromata, delicioasa, frageda!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vitel
  • o ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • un pumn rosii cherry
  • un morcov
  • un pahar suc de rosii
  • 150 ml vin rosu
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • ceapa uscata
  • cimbru
  • busuioc
  • praf de usturoi
  • boia dulce
  • foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de vitel cu vin si rosii:

Carnea de vitel se curata de pielite si se spala. Eu am avut ceafa de vitel de lapte, dar merge si pulpa sau rasol alb. Se aseaza apoi intr-un vas de iena, se unge cu ulei si se condimenteaza. Se pune apa cat sa acopere carnea. Se acopera vasul si se pune la cuptor 30 de minute, la foc mare.


Legumele se curata si se spala. Morcovul se da pe razatoarea mica, ceapa se taie pe jumatate si apoi rondele fine, usturoiul se taie rondele sau se piseaza. Se adauga toate peste carne si se pune iar vasul la cuptor, de data asta la foc mediu, inca 30 de minute. Dupa o ora carnea ar trebui sa fie moale, daca nu este, o mai lasati pana se fragezeste bine.


Se adauga apoi vinul si sucul de rosii si se mai lasa 15 minute in cuptor, apoi se pun rosioarele spalate si se mai lasa 5 minute.


Noi am mancat cu garnitura de orez fiert, in care am pus un cubulet de unt si l-am lasat apoi cu capac sa se umfle. Se presara cu patrunjel verde.

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi si vin alb, in functie de gust sau de care aveti si puteti pune mai mult, 200-250 ml.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ceafa de vitel cu vin si rosii 11188
retete culinare - Ceafa de vitel cu vin si rosii 11189
retete culinare - Ceafa de vitel cu vin si rosii 11190
retete culinare - Ceafa de vitel cu vin si rosii 11191
retete culinare - Ceafa de vitel cu vin si rosii 11192
retete culinare - Ceafa de vitel cu vin si rosii 11193
retete culinare - Ceafa de vitel cu vin si rosii 11194
retete culinare - Ceafa de vitel cu vin si rosii 11195

COMENTARII (8)

Oana 1

26.11.2009, 23:16

Ancuta, data viitoare

liana_geicu 1

26.11.2009, 23:39

Oana, mai ai o portie mica si pentru mine, ca tare bine mai arata fripturica ta in sos de rosii!

Oana 1

27.11.2009, 19:40

Lia, data viitoare si pentru tine pastrez o portie generoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!