Ceafa de vitel cu vin si rosii

de Oana in Vita, 26 Noi 2009 | 27993 vizualizari

 

O friptura cu sos, aromata, delicioasa, frageda!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vitel
  • o ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • un pumn rosii cherry
  • un morcov
  • un pahar suc de rosii
  • 150 ml vin rosu
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • ceapa uscata
  • cimbru
  • busuioc
  • praf de usturoi
  • boia dulce
  • foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de vitel cu vin si rosii:

Carnea de vitel se curata de pielite si se spala. Eu am avut ceafa de vitel de lapte, dar merge si pulpa sau rasol alb. Se aseaza apoi intr-un vas de iena, se unge cu ulei si se condimenteaza. Se pune apa cat sa acopere carnea. Se acopera vasul si se pune la cuptor 30 de minute, la foc mare.

Legumele se curata si se spala. Morcovul se da pe razatoarea mica, ceapa se taie pe jumatate si apoi rondele fine, usturoiul se taie rondele sau se piseaza. Se adauga toate peste carne si se pune iar vasul la cuptor, de data asta la foc mediu, inca 30 de minute. Dupa o ora carnea ar trebui sa fie moale, daca nu este, o mai lasati pana se fragezeste bine.

Se adauga apoi vinul si sucul de rosii si se mai lasa 15 minute in cuptor, apoi se pun rosioarele spalate si se mai lasa 5 minute.

Noi am mancat cu garnitura de orez fiert, in care am pus un cubulet de unt si l-am lasat apoi cu capac sa se umfle. Se presara cu patrunjel verde.

TIPS-URI

1

Se poate folosi si vin alb, in functie de gust sau de care aveti si puteti pune mai mult, 200-250 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de vitel cu vin si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Oana 1

26.11.2009, 23:16

Ancuta, data viitoare

liana_geicu 1

26.11.2009, 23:39

Oana, mai ai o portie mica si pentru mine, ca tare bine mai arata fripturica ta in sos de rosii!

Oana 1

27.11.2009, 19:40

Lia, data viitoare si pentru tine pastrez o portie generoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Beef Bourguignon