Ceafa la cuptor cu cartofi mari si sote de ciuperci

de MIUTA in Porc, 23 Mar 2011 | 6299 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati ceafa cu os
  • 5 bucati cartofi
  • o caserola ciuperci pleurotus
  • 0 ceapa
  • un morcov mic
  • patrunjel verde
  • ulei 
  • condimente
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa la cuptor cu cartofi mari si sote de ciuperci:

Se bate foarte usor ceafa si se cresteaza putin in interior cu cutitul.Se condimenteaza cu sare,piper,boia si condiment pentru friptura de porc.Se pregateste o tava,se pune ulei si se pun bucatile de carne in ea si cartofii curatati,spalati,taiati in doua si condimentati.Se da la cuptor la foc potrivit pentru 30 minute.Intre timp se pregateste soteul de ciuperci.Se curata si se spala ciupercile,se taie fideluta si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.Se curata o ceapa si un morcov.Ceapa se taie fin si se pune intr-o cratita se se caleasca in uleiul incins.Se lasa cateva minute la calit si se adauga morcovul dat pe razatoarea mica.Se lasa putin la calit si se adauga ciupercile.Se condimenteaza si se lasa sa fiarba la foc mic in suc propriu.Cand scade apa de tot din ciuperci se adauga patrunjelul verde amestecand bine. Se scoate tava din cuptor si se intorc bucatile de carne si cartofi pe cealalta parte.Se da din nou la cuptor.Daca nu mai este suc se poate adauga putina apa dar nu foarte mult.Cand este gata mancarea nu trebuie sa mai fie sos in tava.Se serveste cu salate,muraturi sau maioneza de usturoi.

 

RETETA IN IMAGINI

Ceafa la cuptor cu cartofi mari si sote de ciuperci-0
Ceafa la cuptor cu cartofi mari si sote de ciuperci-1
Ceafa la cuptor cu cartofi mari si sote de ciuperci-2
Ceafa la cuptor cu cartofi mari si sote de ciuperci-3
Ceafa la cuptor cu cartofi mari si sote de ciuperci-4
Ceafa la cuptor cu cartofi mari si sote de ciuperci-5
Ceafa la cuptor cu cartofi mari si sote de ciuperci-6

COMENTARII (15)

lilik

lilik 1

23.03.2011, 22:54

si eu vreauuu

mirela0911

mirela0911 1

24.03.2011, 14:10

Ce ar merge acum o portie

tanyapatap

tanyapatap 1

04.05.2011, 17:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!