Ceai cu "Maramieh" - Ceai cu Salvia officinalis

de Mihaela11_jo in Bauturi, 9 Feb 2012 | 3169 vizualizari

 

Ceaiul cu “maramieh“ sau salvie este foarte popular in Iordania pentru aroma sa deosebita.
Salvia officinalis este o planta care creste sub forma de tufisuri cu tulpini lemnoase, frunze catifelate si flori de culoare violet. Face parte din familia Lamiaceae si este specifica regiunii Marii Mediteraneene.
Este cunoscuta din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile sale alimentare,terapeutice si decorative.
Numele ii vine din limba latina “salvere”( a salva) , referindu-se la proprietatile sale terapeutice.
Legenda spune ca atunci cand Fecioara Maria a fugit de Herod ,a fost ascunsa cu pruncul Isus de catre tufisurile de salvie.Dupa ce oamenii lui Herod au trecut pe langa ea fara sa o vada, Fecioara Maria i-a spus salviei:”de acum vei fi floarea favorita a umanitatii pentru eternitate: o vei vindeca de boli si o vei salva de la moarte asa cum m-ai salvat pe Mine”.
Inca din antichitate s-a folosit pentru “izgonirea” diavolului, tratamentul muscaturilor de sarpe,pentru cresterea fertilitatii feminine,ca diuretic,anesthetic local,hemostatic si tonic.
Medicina moderna a dovedit ca poate fi recomandata pentru diferite conditii ca de exemplu:transpiratii excessive,hiperlipidemii, cazuri minore sau medii de Alzheimer; de asemenea are proprietati antibiotice,antifungice,astringente,antispastice,estrogenice,hipoglicemice.
Pentru aceaste afectiuni se recomanda 2 cani de ceai de salvie zilnic.
Gustul este caracteristic foarte aromat si putin iute.
In Europa se foloseste uleiul obtinut prin distilare.
In Regatul Unit se foloseste pentru a aroma carnurile grase, carnatii,in compozitia unor branzeturi(“Sage Derby”) sau in prepararea diferitelor sosuri.
In Statele Unite este o componenta a umpluturii curcanului la Sarbatoarea Recunostintei.

 

INGREDIENTE

  • ceai  
  • frunze de salvie uscate  
  • zahar dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceai cu "Maramieh" - Ceai cu Salvia officinalis:

“Maramiah” (salvia) se culege si se rupe in bucati de cca 4-5 cm; se pune la uscat.

Se pastreaza in saculeti de panza sau cutii .

Inainte de folosire se spala si se pune direct in ibricul cu ceai gata fiert (nu se fierbe , deoarece da un gust amar ceaiului) sau in paharul cu ceai.

Se lasa astfel 5 minute.

Se indulceste dupa gust.

Ceaiul cu "maramieh" se bea dupa-amiaza cu prajituri specifice arabesti sau la cina.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ceai cu "Maramieh" - Ceai cu Salvia officinalis 145692
retete culinare - Ceai cu "Maramieh" - Ceai cu Salvia officinalis 145693
retete culinare - Ceai cu "Maramieh" - Ceai cu Salvia officinalis 145694
retete culinare - Ceai cu "Maramieh" - Ceai cu Salvia officinalis 145695
retete culinare - Ceai cu "Maramieh" - Ceai cu Salvia officinalis 145696
retete culinare - Ceai cu "Maramieh" - Ceai cu Salvia officinalis 145697
retete culinare - Ceai cu "Maramieh" - Ceai cu Salvia officinalis 145698
retete culinare - Ceai cu "Maramieh" - Ceai cu Salvia officinalis 145699
retete culinare - Ceai cu "Maramieh" - Ceai cu Salvia officinalis 145700
retete culinare - Ceai cu "Maramieh" - Ceai cu Salvia officinalis 145701

COMENTARII (30)

danakarin 1

10.02.2012, 07:55

Mihaela, chiar daca nu ai timp, postarile tale sunt de fiecare data extrem de interesante.

MIUTA 1

10.02.2012, 11:03

Foarte,foarte bun si sanatos!!!Imi placeeee

Mihaela11_jo 1

10.02.2012, 14:01

Danakarin
Miuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55