Ceapa conservata in otet balsamic

de Sim0na in Conserve, 28 Oct 2012 | 1855 vizualizari

 

Sursa: http://alexandra-bucatariamea.blogspot.ro/2012/09/ceapa-murata-in-otet-balsamic.html

 

INGREDIENTE

  • 600 g ceapa mica
  • 500 g otet de vin alb
  • 100 ml otet balsamic
  • 70 g zahar
  • sare de mare
  • 3 catei usturoi
  • boabe de mustar
  • ienibahar
  • boabe de piper
  • 3 frunze de dafin
  • 1 bat de scortisoara
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa conservata in otet balsamic:

Cepei i-am taiat varful si coditele, lasand totusi putina radacina (ca sa nu se desfaca) si coaja. Am pus ceapa intr-un bol, acoperind-o cu apa opartita. Am lasat cca 1 minut, apoi am pus-o sub jet de apa rece unde am curatat-o de foite. Ceapa curatata am pus-o intr-un vas, presarand deasupra sare, apoi acoperind vasul bine-bine. L-am lasat cca 4-5 ore pana ce ceapa si-a lasat apa. Am clatit ceapa, apoi am lasata sa se scurga intr-o strecuratoare. Am am pus la fierb: otetul, zaharul, sarea, scortisoara, boabele de mustar, ienibahar, amestecand pana s-a dizolvat zaharul. Am lasat sa fiarba cca 5 minute. In borcanele sterilizate (borcane de 500 g) am impartit boabele de piper, cate o foaie de dafin si usturoiul, apoi am adaugat ceapa. Am fixat-o cu bete de visin, apoi am turnat zeama fierbinte (eliminand scortisoara). Am sigilat borcanele si le-am pus in camara.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ceapa conservata in otet balsamic 185111
retete culinare - Ceapa conservata in otet balsamic 185112
retete culinare - Ceapa conservata in otet balsamic 185113
retete culinare - Ceapa conservata in otet balsamic 185116
retete culinare - Ceapa conservata in otet balsamic 185117

COMENTARII (19)

Bya Ralu 1

28.10.2012, 14:58

mirela0911 1

28.10.2012, 17:08

Interesant!

Sim0na 1

28.10.2012, 17:36

Multumesc ptr aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D