Ceapa murata in otet

de mihaelar63 in Muraturi, 17 Mai 2012 | 12881 vizualizari

 

Mai facem eliberam congelatorul de legume congelate , doar vin altele . Mai facem curat prin camari . Din proviziile de ceapa , a mai ramas doar ce mica si amarata, parca era arpagic . Nimic nu se pierde totul se transforma . Fiul meu de mult cerea ceapa murata.Se spune ca originile acestei retete ar fi grecesti .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ceapa , rosie , alba , foarte marunta
  • 2 lingurite boabe piper
  • 2 lingurite boabe mustar
  • 6 foi dafin
  • 2 linguri zahar brun
  • sare mare neiodata
  • otet
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa murata in otet:

Ceapa se curata se spala si se lasa 24 ore sarata , acoperita cu un servet [ sa se inmoaie .

A doua zi se spala , se aseaza in borcane de 400 ml  bine spalate .

in fiecare borcan se pune o lingura rasa de sare , 1 lingura zahar, 1 lingurita boabe mustar , 1 lingurita boabe piper + 3 foi dafin .

Se face o solutie jumatate apa , jumatate otet, se infierbanteaza  , se complecteaza borcanele si se infileteaza .

Se  pun borcanele  bine acoperite sa stea 24 ore la cald .

Pot fi servite dupa aproximativ  2 saptamani.

Cepele murate sunt translucide , parca ar fi niste  bijuterii .Gustul a fost pe masura asteptarilor . Am fost atat de incantata de aspectul cepei murate incat am facut 24 de instantanee!!!

           

 

TIPS-URI

1

Cu proxima ocazie am sa experimentez si cu cimbru , busuioc , etc.

2

Le puteti folosii ca muratura langa preparate de carne sau in salate de cu cartofi sau peste afumat .

RETETA IN IMAGINI

Ceapa murata in otet-0
Ceapa murata in otet-1
Ceapa murata in otet-2
Ceapa murata in otet-3
Ceapa murata in otet-4

COMENTARII (15)

Sim0na

Sim0na 1

18.05.2012, 22:34

Am salvat reteta!

-Miti-

-Miti- 1

06.08.2012, 20:14

la favorite,vreau sa o fac si eu

mihaelar63

mihaelar63 1

07.08.2012, 21:41

Ceapa murata folosita la unele salate arata senzational .
Sunt curioasa sa ne prezinti ,, viziunea ta personala'' precis iti pui amprenta .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!