Ceapa murata in otet

de mihaelar63 in Muraturi, 17 Mai 2012 | 19028 vizualizari

 

Mai facem eliberam congelatorul de legume congelate , doar vin altele . Mai facem curat prin camari . Din proviziile de ceapa , a mai ramas doar ce mica si amarata, parca era arpagic . Nimic nu se pierde totul se transforma . Fiul meu de mult cerea ceapa murata.Se spune ca originile acestei retete ar fi grecesti .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ceapa , rosie , alba , foarte marunta
  • 2 lingurite boabe piper
  • 2 lingurite boabe mustar
  • 6 foi dafin
  • 2 linguri zahar brun
  • sare mare neiodata
  • otet
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa murata in otet:

Ceapa se curata se spala si se lasa 24 ore sarata , acoperita cu un servet [ sa se inmoaie .

A doua zi se spala , se aseaza in borcane de 400 ml  bine spalate .

in fiecare borcan se pune o lingura rasa de sare , 1 lingura zahar, 1 lingurita boabe mustar , 1 lingurita boabe piper + 3 foi dafin .

Se face o solutie jumatate apa , jumatate otet, se infierbanteaza  , se complecteaza borcanele si se infileteaza .

Se  pun borcanele  bine acoperite sa stea 24 ore la cald .

Pot fi servite dupa aproximativ  2 saptamani.

Cepele murate sunt translucide , parca ar fi niste  bijuterii .Gustul a fost pe masura asteptarilor . Am fost atat de incantata de aspectul cepei murate incat am facut 24 de instantanee!!!

           

TIPS-URI

1

Cu proxima ocazie am sa experimentez si cu cimbru , busuioc , etc.

2

Le puteti folosii ca muratura langa preparate de carne sau in salate de cu cartofi sau peste afumat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa murata in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Sim0na 1

18.05.2012, 22:34

Am salvat reteta!

Mitinita 1

06.08.2012, 20:14

la favorite,vreau sa o fac si eu

mihaelar63 1

07.08.2012, 21:41

Ceapa murata folosita la unele salate arata senzational .
Sunt curioasa sa ne prezinti ,, viziunea ta personala'' precis iti pui amprenta .

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ceapa rosie murata