Ceviche sau Creveti marinati

de Catalina L in Fructe de mare, 4 Noi 2016 | 5449 vizualizari

 

In fiecare an, la data de 4 noiembrie in Panama se sărbătoreste Ziua Drapelului  (Dia de la Bandera), simbol al independenței față de Columbia.
Va prezint cu aceasta ocazie un fel de mâncare foarte tradițional si cunoscut - Ceviche. 
Această specialitate panameza (dar si peruviana)  nu are nevoie de multe ingrediente: ceapa, usturoi, piment rosu, lamaie, coriandru, sare și  pește sau creveți dupa preferința.
 
 http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/11/ceviche-sau-creveti-marinati.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g creveți fierti
  • 2 lămâi verzi- lime (sau 3 în cazul în care nu sunt prea suculente)
  • 1/2 ceapa (de preferință roșie)
  • 1 cățel de usturoi
  • coriandru tocat
  • piment iute(dupa gust-atentie)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceviche sau Creveti marinati:

Se curata si se toaca foarte marunt ceapa si usturoiul. Se taie piment-ul  în bucățele mici. 

Se stoarce sucul de lamaie. Într-un castron, plasați crevetii decojiti tăiati în jumătate pe lungime. 

Se adauga toate ingredientele menționate mai sus. 

Marinati 2-3 ore la rece. 

Se decoreaza inainte de servire cu coriandru prospat tocat si piment. Se poate servi cu tortilla (vezi reteta aici) și cu o bere rece -Cerveza :). 

Eu am folosit creveti proaspeti fierti.

Puteti să utilizați creveți cruzi sau pește crud proaspat (se taie pestele crud in cubulete, se curata crevetii si se taie in 2 in lungime, se marineaza o noapte intreaga cu ingredientele mentionate. Aciditatea lamaii  va actiona si carnea de peste  va avea un aspect foarte alb).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceviche sau Creveti marinati" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Midii cu sos de lemongrass și ghimbir