Chakchouka - reteta tunisiana

de Criss in Aperitive / Garnituri, 11 Oct 2013 | 4341 vizualizari

 

Azi va aduc o reteta traditionala tunisiana. Am avut ocazia sa gust din cateva retete traditionale tunisiene si pot sa spun cu mana pe inima ca sunt absolut delicioase. Cel mai mult mi-au placut fructele de mare, brick-ul tunisian si makroud, o prajitura traditionala absolut delicioasa. Am devenit nostalgica..Mi0e dor de Tunisia si sper sa ajung sa o revad intr-o buna zi....
Pana atunci mai experimentez cateva retete din bucataria tunisiana si una din ele este chakchouka, o mancare aparent banala, niste ochiuri in sos de rosii. Dar de o savoare aparte, usor picanta (eu n-am facut-o iute, neavand pasta harissa. Dar harissa e cred, singurul preparat tunisian pe care nu-mi doresc sa-l mai gust vreodata, pentru ca realmente mi-a luat gura foc de la el. :D

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare (ceapa rosie)
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 4-5 rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita pasta harissa (n-am avut si am pus cateva rondele de ardei iute)
  • 1 lingurita chimen
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chakchouka - reteta tunisiana:

  Ceapa se toaca marunt si se caleste in uleiul de masline. Se adauga ardeii taiati cubulete marunte si se calesc impreuna cu ceapa. Dupa ce s-au inmuiat, se adauga rosiile taiate cubulete, usturoiul zdrobit, chimenul, sarea si piperul. Se lasa sa fiarba cateva minute pana cand sosul incepe sa scada si sa se ingroasa. Se pun 4 oua, se pune capacul peste tigaie si se lasa sa fiarba ouale in sos 3-4 minute.  Enjoy!   (Pozele sunt facute cu telefonul, pentru ca aparatul m-a lasat in pana. :D )

 

RETETA IN IMAGINI

Chakchouka - reteta tunisiana-0
Chakchouka - reteta tunisiana-1
Chakchouka - reteta tunisiana-2
Chakchouka - reteta tunisiana-3

COMENTARII (12)

Rocsi

Rocsi 1

11.10.2013, 21:03

Ce faina este reteta

Criss

Criss 1

15.10.2013, 08:57

Multumesc dragelor. Intr-adevar e o reteta savuroasa, aromata, foarte simpla si gustoasa.

Bya Ralu

Bya Ralu 1

31.03.2014, 07:20

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!