Chec

de Andreea Caroline in Prajituri, 23 Ian 2012 | 3459 vizualizari

 

usor de facut si delicios...reteta o am de la doamna Laura...

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt sau margarina
  • 250 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 gr faina
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 50 gr cacao amara
  • 1 plic praf de copt sau 1 plic drojdie ptr cuptor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec:

Untul moale (la temperatura camerei) se mixeaza cu 200 gr zahar si cele 2 plicuri de zahar vanilat. Se mixeaza pina obtinem o compozitie cremoasa. Nu e necesar ca zaharul sa se topeasca. Se adauga 1 ou. Se mixeaza rapid si doar dupa ce acesta s-a incorporat perfect in compozitie il putem adauga si pe cel de-al doilea si la fel pentru al treilea ou. Se obtine o crema bogata. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitie alternind cu 250 ml lapte. Se obtine un aluat fluid, dar destul de dens.

Se toarna 2/3 din aluat intr-o forma unsa cu unt. Treimea de aluat ramasa o amestecam cu cacaua amestecata in prealabil cu cele 50 gr zahar ramase si apoi adaugam si cei 50 ml lapte ramasi. Se toarna in forma peste aluatul de vanilie si amestecam cu o furculita ptr a amesteca aluaturile intre ele. Se da la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 40 minute.

 

TIPS-URI

1

dupa ce scoatem tava din cuptor o asezam pe o parte pentru a evita lasarea checului

2

din cantitatile mentionate iese 1 chec mare sau 2 mai mici

3

deoarece prepararea dureaza putin cuptorul il putem aprinde in momentul in care ne apucam de reteta

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec 142053
retete culinare - Chec 142054

COMENTARII (22)

mimi54 1

30.09.2012, 09:21

un chec cum vezi mai rar/arata f.bine si cred ca este grozav de bun/FELICITARI

business 1

13.12.2012, 15:26

azi ma pun si eu sa il fac...

Andreea Caroline 1

17.01.2013, 21:47

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S