Chec

de DanMonica in Prajituri, 15 Oct 2012 | 1155 vizualizari

 

De cand am cumparat formele “Steluta”, fetita mea le-a considerat ca si jucarii ale ei. Era clar ca trebuia sa ne jucam cat mai curand cu ele si sa facem o "praji" buna. Deci, la aceasta reteta, bucatarul sef a fost fetita mea de 3 ani, iau eu am fost ajutorul de bucatar.
Speram sa va placa aceste stelute de chec!

 

INGREDIENTE

  • (pentru 12 buc. )
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de apa
  • jumatate plic praf de copt
  • 1 lingurita de cacao
  • 2-3 lingurite de capucino (optional)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec:

Zaharul si apa le punem intr-un ibric pe foc pana se topeste zaharul si devine un sirou consistent. Peste albusurile batute spuma tare turnam siropul fierbinte si mai amestecam putin cu mixerul.

Adaugam praful de copt, galbenusurile si linguritele de capucino, mai amestecam putin, apoi adaugam si uleiul.

La final adaugam treptat faina, amestecand incet cu o lingura,  pana se incorporeaza toata in aluat.

Luam deoparte jumatate pahar de compozitie si adaugam lingurita de cacao. 

Restul de aluat il turnam in forme, iar deasupra punem un pic din amestecul cu cacao; le dam la cuptor pentru 20-25 minute. Primele 3-4 minute  le coacem la foc tare, dupa care la foc mediu.

Dupa ce s-au rumenit le lasam sa se raceasca cateva minute si apoi le scoatem din forme.

Pentru o tava normala de chec se dubleaza cantitatile.

Pofta buna !

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec 182314
retete culinare - Chec 182315
retete culinare - Chec 182316
retete culinare - Chec 182317
retete culinare - Chec 182318

COMENTARII (10)

adry88 1

16.10.2012, 09:38

foarte bun checul

DanMonica 1

16.10.2012, 18:50

mirela0911 sa sti ca a mers perfect cu cafeluta de duminica dimineata

DanMonica 1

16.10.2012, 18:51

va multumesc tuturor pt aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D