Chec

de -Miti- in Prajituri, 23 Mar 2015 | 2164 vizualizari

 

Cand eram mici, nu era sfarsit de saptamana fara sa faca mama chec.

 

INGREDIENTE

  • 175 g zahar
  • 2 oua
  • 50 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 225 g faina
  • 1 plic praf de copt Dr Oetker
  • 2 linguri de cacao Dr Oetker
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • varf de cutit de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec:

Se preincalzeste cuptorul.

Se cerne faina si praful de copt.

Se mixeaza ouale cu zaharul, apoi se adauga alternativ uleiul si laptele si se amesteca.

Se tapeteaza tava de copt cu ulei si faina. Se pune trei sferturi din compozitie.

Restul compozitiei se amesteca impreuna cu cacaoa si se pune in tava.

Se da tava la cuptor si se coace checul cam 35-40 de minute sau pana cand iese scobitoarea curata.

Se lasa sa se raceasca si se feliaza.

 

COMENTARII (18)

Teo 1

23.03.2015, 20:28

Ce chec reusit!

Rocsi 1

23.03.2015, 21:12

Buuuun!

mirela0911 1

24.03.2015, 14:25

Delicios checul!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: