Chec

de ramo_cata in Dulciuri, 17 Mai 2009 | 14418 vizualizari

 

Este prajitura care nu lipseste de la nici o sarbatoare,chef,vizite..este compozitie dubla pentru ca eu le coc in tavi de cozonac,mari...se poate face in tavi pentru chec dar ingredientele pe jumatate...

 

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 3 cani zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 3  cani  faina
  • 1 linguritza praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • esenta de rom/sau vanilie 
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec:

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul in ploaie si zaharul vanilat , se bat pana se face compozitia ca o bezea.galbenusurile se freaca cu uleiul,cu o lingura de lemn ,in acelasi sens sa nu se taie.se adauga peste albusurile batute spuma.se adauga praful de copt. se amesteca din nou.se adauga faina tot in ploaie si se amesteca cu mixer-ul.se adauga esenta de rom/vanilie.


Se tapeteaza tavile cu faina.cuptorul trebuie sa fie incins.


eu fac un chec cu cacao unul fara ca sa manance si puiutzul meu...intr0un castronel amestec 2 linguri de cacao cu cateva linguri din compozitia de chec...pun aluatul in tavi iar intr-unul din checuri adaug si cacao...cu coada unei linguri amestec compozitia pentru a se amesteca bine cacaoa...le dau la foc mare 10 min apoi le las sa se coaca la foc mic...spor la treaba si pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec 3301
retete culinare - Chec 3302
retete culinare - Chec 3303
retete culinare - Chec 3304
retete culinare - Chec 3305

COMENTARII (7)

Bunica 1

23.05.2009, 21:26

Asculta la "Bunica".Intotdeauna cand pui faina peste ouale batute ,sa o amesteci cu lingura de jos in sus, ca sa nu se lase aluatul.

elena1988 1

04.03.2011, 18:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27