Chec alb şi negru

de ionix in Prajituri, 20 Aug 2010 | 16790 vizualizari

 

acum o luna am fost la ziua unei bune prietene si am mancat checul asta... mi-a ramas in gand si de atunci am zis ca trebuie sa-l fac... azi l-am facut :D n-am inca poza de la sectiune :p deci, reteta o am de la mama prietenei mele...

 

INGREDIENTE

Chec:
  • 9 ouă
  • cană zahăr
  • o cană si ¼  făină
  • 9 linguri ulei
  • Coajă de lămâie
  • Zahăr vanilat
  • 3-4 linguri cu cacao
Crema:
  • 750 ml litru lapte
  • 8-9 linguri griş
  • 2-3 pliculeţe zahăr vanilat
  • ¾  pachet unt
  • aprox. 5 linguri zahăr
Glazura:
  • 2 linguri cu apa fierbinte
  • 5 linguri zahăr
  • aprox 100 g unt
  • esenta de rom
  • 3 linguri cu cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec alb şi negru:

preparare chec

 Se bat albuşurile spumă.  Se adaugă zahărul si batem bine tare.

Gălbenuşurile se freacă cu uleiul, lingura cu lingura.

Galbenusurile  se amestecă cu albuşurile, amestecand de jos in sus.

Se adaugă făina, coaja de lămâie şi zahărul vanilat.

Compoziţia rezultată se împarte în 2 părţi egale: una va rămâne albă, iar în cealaltă se adaugă cacao (3-4 linguri).

Compoziţiile astfel rezultate se adaugă în 2 tăvi de chec (unse cu ulei şi tapetate cu făină sau pusa hartie de copt) şi se dau la cuptor.

 După ce s-a copt, se lasă să se răcească.

Apoi se taie felii şi în continuare se vor aranja o felie albă, o felie neagră, între ele va fi pusă crema.

 preparare crema:

Laptele cu zahărul, zahărul vanilat şi grişul se pun la fiert.

Cand compozitia s-a ingorsat bine se adaugă  untul si se freacă bine, până se omogenizează, tot pe foc.

Se lasă să se răcească puţin şi se adaugă între feliile de chec. Deasupra se toarnă glazura.


 preparare glazura:

Untul se lasa sa se topeasca si cand s-a topit se pune apa fierbinte cu zaharul.

Cand s-a topit zaharul punem usor lingurile cu cacao. Luam de pe foc si pune esenta de rom.

Se lasa la frigider cel putin 8 ore, de preferat ar fi mai mult, si apoi se taie.

 Pofta buna!

TIPS-URI

1

PENTRU A AVEA O FELIE FRUMOASA DE CHEC TREBUIE SA TAIATI FELIILE PE DIAGONALA.... ULTIMA POZA ATASATA ARATA CUM O SA FIE.... EU AM TAIAT-O ASA PT C-AM SERVIT CHECUL CA PE O PRAJITURICA... :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec alb şi negru" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri, cu visine