Chec alb şi negru

de ionix in Prajituri, 20 Aug 2010 | 9660 vizualizari

 

acum o luna am fost la ziua unei bune prietene si am mancat checul asta... mi-a ramas in gand si de atunci am zis ca trebuie sa-l fac... azi l-am facut :D n-am inca poza de la sectiune :p deci, reteta o am de la mama prietenei mele...

 

INGREDIENTE

Chec:
  • 9 ouă
  • cană zahăr
  • o cană si ¼  făină
  • 9 linguri ulei
  • Coajă de lămâie
  • Zahăr vanilat
  • 3-4 linguri cu cacao
Crema:
  • 750 ml litru lapte
  • 8-9 linguri griş
  • 2-3 pliculeţe zahăr vanilat
  • ¾  pachet unt
  • aprox. 5 linguri zahăr
Glazura:
  • 2 linguri cu apa fierbinte
  • 5 linguri zahăr
  • aprox 100 g unt
  • esenta de rom
  • 3 linguri cu cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec alb şi negru:

preparare chec

 Se bat albuşurile spumă.  Se adaugă zahărul si batem bine tare.

Gălbenuşurile se freacă cu uleiul, lingura cu lingura.

Galbenusurile  se amestecă cu albuşurile, amestecand de jos in sus.

Se adaugă făina, coaja de lămâie şi zahărul vanilat.

Compoziţia rezultată se împarte în 2 părţi egale: una va rămâne albă, iar în cealaltă se adaugă cacao (3-4 linguri).

Compoziţiile astfel rezultate se adaugă în 2 tăvi de chec (unse cu ulei şi tapetate cu făină sau pusa hartie de copt) şi se dau la cuptor.

 După ce s-a copt, se lasă să se răcească.

Apoi se taie felii şi în continuare se vor aranja o felie albă, o felie neagră, între ele va fi pusă crema.

 preparare crema:

Laptele cu zahărul, zahărul vanilat şi grişul se pun la fiert.

Cand compozitia s-a ingorsat bine se adaugă  untul si se freacă bine, până se omogenizează, tot pe foc.

Se lasă să se răcească puţin şi se adaugă între feliile de chec. Deasupra se toarnă glazura.


 preparare glazura:

Untul se lasa sa se topeasca si cand s-a topit se pune apa fierbinte cu zaharul.

Cand s-a topit zaharul punem usor lingurile cu cacao. Luam de pe foc si pune esenta de rom.

Se lasa la frigider cel putin 8 ore, de preferat ar fi mai mult, si apoi se taie.

 Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

PENTRU A AVEA O FELIE FRUMOASA DE CHEC TREBUIE SA TAIATI FELIILE PE DIAGONALA.... ULTIMA POZA ATASATA ARATA CUM O SA FIE.... EU AM TAIAT-O ASA PT C-AM SERVIT CHECUL CA PE O PRAJITURICA... :P

RETETA IN IMAGINI

Chec alb şi negru-0
Chec alb şi negru-1
Chec alb şi negru-2
Chec alb şi negru-3
Chec alb şi negru-4
Chec alb şi negru-5
Chec alb şi negru-6
Chec alb şi negru-7
Chec alb şi negru-8
Chec alb şi negru-9

COMENTARII (25)

ionix 1

22.08.2010, 20:20

@Miha... mersi mult

Sylvia 1

25.08.2010, 13:45

Excelent arata si mie imi place foarte mult

ionix 1

25.08.2010, 20:50

@Sylvia... mersic

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41