Chec alb-negru

de Doralinda in Prajituri, 28 Ian 2013 | 4452 vizualizari

 

Merge cafeaua de dimineata fara un chec?!

 

INGREDIENTE

  • 125 gr margarina
  • 300 gr zahar
  • 350 gr faina care are incorporata praful de copt
  • 4 oua
  • 100 ml lapte
  • 2 lingurite vanilie
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri zahar pudra
  • un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec alb-negru:

Punem intr-un vas primele sase ingrediente si amestecam usor cu o lingura, apoi amestecam cu mixerul la o viteza mare pana devine omogen. Asezam compozitia intr-o forma unsa in prealabil cu putin unt si apoi presarata cu faina si turnam cca trei sferturi din compozitie. In compozitia ramasa, punem restul de ingrediente, mai amestecam putin, apoi punem cu o lingura amestecam pe deasupra la compozitia din tava. Punem in cuptorul preincalzit la 160C ptr cca o ora. Cand e gata, lasam cca 5 min sa se raceasca, apoi scoatem pe un gratar ptr a se raci total. Presaram pe deasupra putin zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

In loc de zahar pudra, putem pune ciocolata topita ca la torturi.

2

eu am folosit cacao 70%

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec alb-negru 200425
retete culinare - Chec alb-negru 200426
retete culinare - Chec alb-negru 200427
retete culinare - Chec alb-negru 200428
retete culinare - Chec alb-negru 200429

COMENTARII (39)

Doralinda 1

29.01.2013, 20:35

Anna

Angelina_Elena 1

30.01.2013, 12:34

foarte bun!

Doralinda 1

30.01.2013, 13:08

Multumesc elena!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D