Chec alb/negru

de Bucataras in Prajituri, 30 Apr 2009 | 15801 vizualizari

 

“Impreuna cu mama mea am facut aceasta prajitura Alb / Negru”, spune Stefan Striblea, continuind: “Cozonacul arata deosebit, in doua culori. Baza sunt de fapt 2 chechuri unul alb si unul “negru”, cu cacao.

 

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 280 gr faina
  • 280 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri de ulei
  • 6 lunguri de apa fiarta
  • Crema:
  • 3 plicuri praf de budinca
  • se fierbe 1.5 l lapte
  • se adauga 10 linguri zahar
  • Glazura:
  • 8 linguri zahar pudra
  • 150 gr zahar tos
  • 1 lingura ulei sau margarina
  • 4 linguri apa clocotita
  • 2 linguri cacao
  • rom
Portii: -2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec alb/negru:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care incet punem uleiul si apa. Albusul dupa ce a fost batut cu zaharul il punem in aluat cu faina. Aluatul se imparte in 2 parti : una ramane asa, alba, iar in cealalata punem 2 linguri de cacao (dupa culoare).

Crema: 3 plicuri praf de budinca, se fierbe 1.5 l lapte si se adauga 10 linguri zahar. Cand se raceste se amesteca, cu 1 pachet de margarina. Se adauga cate o felie de margarina si se amesteca pana se termina pachetul.

Glazura: 8 linguri zahar pudra, 150 gr zahar tos, 1 lingura ulei sau margarina, 4 linguri apa clocotita, 2 linguri cacao , rom

Se topreste margarina, se adauga apa fiarta si se adauga zaharul si cacao si apoi se fierbe la urma se pune esenta de rom.

Dupa ce se coc chechurile se taie felii 16 - 17 felii. Se pune o felie alba una neagra, se unge cu crema , apoi se lipeste una neagra. Dupa ce s-au facut la fel 2 checuri dar intercalate se pune glazura deasupra dar se lasa sa se raceasca si la urma se presara nuca de cocos.

 

COMENTARII (5)

Cris2711

Cris2711 1

09.02.2011, 18:51

imi place ,il facem si noi si il numim tort metru

Teo

Teo 1

15.07.2011, 00:13

mai , ce chec reusit!nu am auzit pe cineva caruia sa nu-i placa aceasta prajiturica ! bravo!

AnyCostescu

AnyCostescu 1

07.02.2013, 14:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24