Chec alb/negru

de Bucataras in Prajituri, 30 Apr 2009 | 22773 vizualizari

 

“Impreuna cu mama mea am facut aceasta prajitura Alb / Negru”, spune Stefan Striblea, continuind: “Cozonacul arata deosebit, in doua culori. Baza sunt de fapt 2 chechuri unul alb si unul “negru”, cu cacao.

 

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 280 gr faina
  • 280 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri de ulei
  • 6 lunguri de apa fiarta
  • Crema:
  • 3 plicuri praf de budinca
  • se fierbe 1.5 l lapte
  • se adauga 10 linguri zahar
  • Glazura:
  • 8 linguri zahar pudra
  • 150 gr zahar tos
  • 1 lingura ulei sau margarina
  • 4 linguri apa clocotita
  • 2 linguri cacao
  • rom
Portii: -2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec alb/negru:

Se freaca galbenusurile cu zaharul, dupa care incet punem uleiul si apa. Albusul dupa ce a fost batut cu zaharul il punem in aluat cu faina. Aluatul se imparte in 2 parti : una ramane asa, alba, iar in cealalata punem 2 linguri de cacao (dupa culoare).

Crema: 3 plicuri praf de budinca, se fierbe 1.5 l lapte si se adauga 10 linguri zahar. Cand se raceste se amesteca, cu 1 pachet de margarina. Se adauga cate o felie de margarina si se amesteca pana se termina pachetul.

Glazura: 8 linguri zahar pudra, 150 gr zahar tos, 1 lingura ulei sau margarina, 4 linguri apa clocotita, 2 linguri cacao , rom

Se topreste margarina, se adauga apa fiarta si se adauga zaharul si cacao si apoi se fierbe la urma se pune esenta de rom.

Dupa ce se coc chechurile se taie felii 16 - 17 felii. Se pune o felie alba una neagra, se unge cu crema , apoi se lipeste una neagra. Dupa ce s-au facut la fel 2 checuri dar intercalate se pune glazura deasupra dar se lasa sa se raceasca si la urma se presara nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec alb/negru" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Cris2711 1

09.02.2011, 18:51

imi place ,il facem si noi si il numim tort metru

Teo 1

15.07.2011, 00:13

mai , ce chec reusit!nu am auzit pe cineva caruia sa nu-i placa aceasta prajiturica ! bravo!

AnyCostescu 1

07.02.2013, 14:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec in masina de paine