Chec alb-negru

de oana1993 in Dulciuri, 23 Mai 2014 | 1124 vizualizari

 

Primul meu chec....a fost foarte reusit...s-a mancat foarte repede.Fara galbenus de ou.

 

INGREDIENTE

  • 8 albusuri de ou
  • 12 linguri faina
  • 16 linguri ulei
  • 4 cacao
  • 16 linguri zahar
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • stafide
  • ciocolata amaruie
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec alb-negru:

In albus adaugati sarea,bateti albusul spuma,adaugati zaharul.

Dupa ce devine ca o spuma pentru bezea,adaugati uleiul ,adaugati faina si praful de copt,amestecati usor,dupa care impartiti aluatul obtinut jumate/jumate.

Intr-o jumatate de aluat adaugati cacaoa si ciocolata amaruie taiata bucatele,in cealalta jumatate adaugati zeama de lamaie,stafidele si esenta de vanilie.

Intr-o tava de chec puneti hartie de copt,adaugati aluatul alb dupa care in valuri cel negru.

Il lasati la 160 de grade in cuptorul incalzit.timp de 1 ora jumatate,2 ore...Asa l-am lasat eu,,,a iesit foarte bun...nu e genul de chec sfaramicios..e E foarte usor

 

RETETA IN IMAGINI

Chec alb-negru-0
Chec alb-negru-1
Chec alb-negru-2

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (7)

Rocsi 1

17.02.2015, 11:10

La multi ani!

mihaelar63 1

17.02.2015, 23:29

La multi ani !!!

Teo 1

17.02.2016, 20:28

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04