Chec aperitiv

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 23 Ian 2015 | 8673 vizualizari

 

O bunatate....uleiul de dovleac la aceasta reteta ia dat un plus de savoare si o culoare verzuie...nu stiu cat se vede din poze, dar la gust va asigur ca este tare bun...

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml lapte batut
  • 50 ml ulei de dovleac
  • 220 gr faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 150 gr muschiulet de porc afumat
  • 150 cascaval
  • 1 cutie mica ciuperci (150 gr)
  • pentru decor: masline verzi fara samburi
  • fulgi de chili rasniti
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv:

Ouale la temperatura camerei, se mixeaza impreuna cu sarea pana isi dubleaza volumul. Se adauga in fir subtire uleiul de dovleac mixand la viteza mica. Adaugam apoi laptele batut mixand la aceeasi viteza. 

Faina alba se amesteca cu praful de copt, muschiuletul se taie cubulete, cascavalul se da pe razatoarea cu gauri mari, ciupercile se scurg de apa si se strang intre palme pentru a scoate cat mai multa apa din ele. Se adauga treptat ingredientele in ordinea scrisa anterior si amestecam dupa fiecare ingredient pus cu o spatula. Punem continutul intr-o tava de chec pe care am tapetat-o cu ulei de dovleac, deasupra asezam niste felii de masline verzi, rasnim fulgi de chilii si dam tava de chec la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute. Reducem temperatura la 160 grade, acoperim checul cu o hartie de copt si mai lasam la cuptor inca 15-20 minute. Lasam sa se raceasca, portionam si servim. Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

ca sa evitam lasarea checului, sa nu se faca adancitura in mijloc, se scoate checul pe un fund de lemn si se aseaza pe o parte. Se lasa sa se raceasca partial si se intoarce si pe partea cealalta...

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec aperitiv 363433
retete culinare - Chec aperitiv 363434
retete culinare - Chec aperitiv 363435
retete culinare - Chec aperitiv 363436
retete culinare - Chec aperitiv 363437
retete culinare - Chec aperitiv 363438
retete culinare - Chec aperitiv 363439
retete culinare - Chec aperitiv 363440
retete culinare - Chec aperitiv 363441
retete culinare - Chec aperitiv 363442
retete culinare - Chec aperitiv 363443
retete culinare - Chec aperitiv 363444

COMENTARII (21)

Lau 1

24.01.2015, 20:01

sigur este gustos

Rocsi 1

24.01.2015, 22:24

Xandrinne 1

26.01.2015, 17:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21