Chec aperitiv cu praz si telemea

de Gicuta in Aperitive / Garnituri, 17 Ian 2016 | 6258 vizualizari

 

Rapid, simplu si gustos.

 

INGREDIENTE

  • 2 fire de praz(200 g)
  • 200 g telemea
  • 2 morcovi
  • o jumatate de ardei gras rosu
  • 7-8 linguri de faina
  • un ou
  • 3 linguri ulei
  • piper
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt
  • un varf cutit bicarbonat
  • 1/2 legatura marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu praz si telemea:

Fierbem morcovii in apa cu un praf de sare. Cand sunt fierti ii scoatem ,ii lasam sa se raceasca apoi il taiem cubulete.

Punem uleiul la infierbantat intr-o cratita, adaugam prazul taiat rondele si il lasam sa se inmoaie.Adaugam un praf de sare. Cand s-a inmuiat, adaugam ardeiul taiat cubulete si lasam 1-2 minute sa se caleasca impreuna .Punem si morcovul fiert, amestecam bine si dam deoparte cratita sa se raceasca compozitia.  

Cand s-a racit, punem compozitia de praz intr-un castron  si adaugam oul batut cu furculita,branza sfaramata si amestecam bine.Condimentam cu piper ,adaugam  mararul tocat apoi incorporam faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt.Trebuie sa ne iasa o compozitie care nu curge.

Punem compozitia intr-o forma mica de chec( 25x8x5 cm)  tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 30-35 de minute pana se rumeneste frumos. Lasam checul sa se raceasca in forma (eu nu am avut rabdare) apoi il scoatem ,il feliem si il servim .Pofta buna!!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu praz si telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Catalina L 1

17.01.2016, 18:17

f reusit

Rocsi 1

17.01.2016, 19:27

anca_rm 1

18.01.2016, 09:07

ce gustos trebuie sa fie checul asta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pancakes cu sunca si branza