Chec aperitiv cu spanac

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2013 | 33505 vizualizari

 

Spanacul...ador spanacul! in orice forma, de la salata la tarte ...
recent am dat peste o reteta de chec aperitiv cu spanac...nu am putut rezista asa ca...voila!
o bunaciune, mai ales servit cu ceapa verde sau ridichi

 

INGREDIENTE

  • 500 gr spanac proaspat
  • 200 gr telemea (eu am folosit cas proaspat)
  • 1 leg marar proaspat
  • 150 gr faina
  • 1 lta praf copt
  • 3 oua
  • 120 ml lapte dulce caldut
  • 80 ml ulei floarea soarelui
  • 50 gr unt
  • sare
  • piper
  • oregano
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu spanac:

Am spalat spanacul frunza cu frunza, apoi l-am oparit cateva minute. L-am scurs de apa, l-am lasat un pic sa se raceasca si apoi l-am tocat mai mare. 

Intr-o tigaie, am  pus untul la topit, apoi am sotat cateva minute spanacul tocat, am adaugat sare si piper, am mai lasat cateva minute, apoi am dat deoparte.

Intr-un castron, am cernut faina, am adaugat praful de copt si am amestecat cu  lingura. Am adaugat cele trei oua, cate unul pe rand, apoi am incorporat uleiul putin cate putin, si laptele caldut. 

Mararul l-am spalat si l-am tocat marunt. L-am adaugat peste compozitie. Apoi am adaugat spanacul sotat si casul faramitat. Am incorporat bine toate ingredientele. Am adaugat inca putina sare.

Am pregatit o forma de chec, am pus o hartie de copt si am turnat compozitia. Deasupra am presarat oregano.

Am dat la cuptor, la foc mediu, cam 60-70 minute.

A iesit o nebunie aromata si gustoasa.

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 20 lei.

2

imi pare rau ca nu am pus si usturoi verde cand am sotat spanacul.

3

trebuie taiat doar dupa ce se raceste.

4

se poate renunta la branza :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

laura_n 1

11.05.2013, 21:09

multumesc mult

CookieMonster 1

13.05.2013, 18:00

Ce treny este

alba_zori 1

14.05.2013, 16:06

wow ce bine arata,si ce prezentare ai facut,super delicoasa,te pupacesc dulce dulce

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu parizer de pui