Chec aperitiv cu spanac

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 6 Iun 2013 | 2455 vizualizari

 

Mie imi place mult spanacul, dar piticul nu vrea sa-l manance sub nicio forma. Am incercat sa-l ascund in diferite preparate, dar si-a dar seama :D. La fel s-a intamplat si cu acest chec pe care l-am vazut la Laura (http://www.bucataras.ro/retete/chec-aperitiv-cu-spanac-45955.html). Noi am fost foarte incantati, iar voua, daca va place spanacul va recomand sa-l incercati.

 

INGREDIENTE

  • 500 g spanac
  • 50 g telemea de oaie (eu atat am avut)
  • 1 legatura marar proaspat
  • 150 g f aina
  • 3 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 120 ml lapte
  • 80 ml ulei
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • seminte de in si susan (pentru presarat deasupra)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu spanac:

Salam spanacul apoi il fierbem 3 minute in apa cu sare. Scurgem spanacul bine de apa si il tocam marunt.

Intr-o tigaie topim untul si sotam spanacul putin adaugand sare si piper. Dam deoparte si adaugam mararul tocat.

Separat mixam ouale cu un praf de sare iar apoi adaugam uleiul in fir subtire si laptele. Faina o amestecam cu praful de copt si o incrporam usor in compozitie. La final adaugam branza maruntita (sau data pe razatoarea cu ochiuri mari) si spanacul. Data viitoare voi pune mai multa branza :D. Daca branza nu este
prea sarata putem sa mai adaugam putina sare.

Turnam compozitia in tava de chec tapetata cu hartie de copt si nivelam. Presaram deasupra seminte de in si susan si dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste deasupra (~50 minute).

Lasam sa se raceasca in tava apoi il putem servi.

 

RETETA IN IMAGINI

Chec aperitiv cu spanac-0
Chec aperitiv cu spanac-1
Chec aperitiv cu spanac-2
Chec aperitiv cu spanac-3

COMENTARII (37)

La Ancuta

La Ancuta 1

07.06.2013, 14:21

Multumesc Simona

La Ancuta

La Ancuta 1

07.06.2013, 14:21

Cris

La Ancuta

La Ancuta 1

07.06.2013, 14:22

Mihaela, te astept in vizita

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!