Chec aperitiv "Mozaic"

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 21 Aug 2014 | 22270 vizualizari

 

A postat Ancuta in concursul pentru Philips Multicooker o reteta de chec aperitiv si m-am gandit s-o incerc si eu la multicooker.
Tare bun este, imi place mult, are o consistenta undeva intre budinca si chec.
Ceea ce ma bucura este ca nu a iesit umed cum ma asteptam.
Eu am modificat pe la cantitati si ingrediente in functie de ceea ce am avut prin frigider.
Multumesc, Ancuta, pentru inspiratie! >:D

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150 gr smantana
  • 150 ml apa minerala
  • 300 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 150 gr ceafa afumata
  • 100 gr cascaval
  • 250 gr ciuperci conservate
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa rosie mica
  • 100 gr masline verzi fara samburi
  • cimbru
  • piper
  • 1 plic praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv "Mozaic":

Reteta Ancutei: http://www.bucataras.ro/retete/chec-aperitiv-mozaic-55972.html

Pentru ca am nimerit niste masline sarate, nu am mai adaugat sare in compozitie.

Pregatim mai intai ingredientele pentru umplutura.

Scurgem ciupercile de zeama si le  taiem marunt, sau daca sunt feliate, le lasam asa.

Ardeiul si ceapa le taiem cubulete, iar maslinele le lasam intregi.

De asemeni, vom taia cubulete ceafa afumata si cascavalul.

Mixam cele 4 oua si adaugam peste ele, pe rand, smantana, uleiul, apa minerala, apoi praful de copt amestecat cu faina.

Adaugam peste compozitia formata, ingredientele taiate, apoi presaram putin cimbru si putin piper macinat si omogenizam bine totul cu o spatula.

Ungem vasul multicookerului cu putin ulei si adaugam compozitia de chec in el.

Asezam vasul in aparat, conectam aparatul la sursa de curent si de la butonul MENU, setam programul BAKE.

Setam timpul pentru 40 minute, de la butonul COOKING TIME, iar temperatura la 180 de grade, de la butonul TEMPERATURE.

Inchidem capacul si apasam butonul START.

Cu 10 minute inainte de finalizarea timpului, eu am intors checul pe partea cealalta pentru a se rumeni frumos.

Dupa expirarea timpului, am deconectat aparatul de la sursa de curent si am mai lasat checul 10 minute in vas, pentru a se raci treptat si a nu-si modifica forma.

Este un deliciu, mai ales servit cu ketchup sau rosii!

Are o culoare placuta, galben intens de la ouale de tara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv "Mozaic"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pizza in foietaj