Chec aperitiv multicolor cu pui si ciuperci

de ancutaCH in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2012 | 23747 vizualizari

 

La baza este reteta mamei mele (cu parizer si cascaval) pe care am indragit-o foarte mult si pe care am imbunatatit-o de lungul timpului am mai adaugat cate ceva din frigider si a iesit reteta de mai jos. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 50 g kaiser
  • 5 oua
  • 200 g cascaval
  • 3 fire de ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 50 g masline negre (fara samburi)
  • 50 g masline verzi (fara samburi)
  • 125 g lapte / smantana
  • 100 g unt
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 100 g ciuperci proaspete/ 1 conserva
  • 200 g faina
  • 4 linguri de gris (la compozitia cu lapte)
  • 1 plic de praf de copt
  • sare foarte putina deoarece isi trage de la cascaval
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv multicolor cu pui si ciuperci:

Pieptul de pui se taie cubulete mici si se rumeneste putin in 50g de unt. Cand au prins culoare aurie se scot pe o farfurie. 

Ceapa se taie marunt si se caleste in untul in care s-a rumenit pieptul de pui.

Ciuperculete se toaca marunt si se calesc in 50g de unt.

Cascavalul se rade.

Se taie cubulete ardeii si kaiserul.

Maslinele se feliaza rondele (de aceea e bine sa aveti masline fara samburi)

Se bat ouale spuma, apoi se adauga laptele treptat, uleiul pana se omogenizeaza. Se amesteca prafu de copt cu faina si se incorporeaza in ploaie in compozitia de oua.

Se adauga in compozitie toate ingredientele de mai sus (cascavalul se adauga ultimul), inclusiv grisul si se potriveste de sare.

Se toarna compozitia in tava (forma de chec/ cozonac) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 200C pentru 40-45 min.

 

TIPS-URI

1

Se lasa la racit in tava.

2

Cand am rumenit pieptul de pui si ciupercile am adaugat cate o lingurita de vegeta, asa ca in compozitia finala nu a mai fost necesar sa adaug sare.

RETETA IN IMAGINI

Chec aperitiv multicolor cu pui si ciuperci-0
Chec aperitiv multicolor cu pui si ciuperci-1
Chec aperitiv multicolor cu pui si ciuperci-2
Chec aperitiv multicolor cu pui si ciuperci-3
Chec aperitiv multicolor cu pui si ciuperci-4
Chec aperitiv multicolor cu pui si ciuperci-5

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

26.05.2012, 02:49

Minunata reteta , am sa o prepar si eu

adit 1

13.10.2012, 18:43

foarte frumoasa,foarte buna,foarte gustoasa felicitari

babi5 1

26.06.2013, 19:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04