Chec aperitiv Nico

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 14 Ian 2011 | 4450 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g sunca
  • 4 carnati din cei preparati acum de sarbatori
  • 1 fir praz
  • 1 ceapa rosie
  • 250 g de faina
  • 400 ml de lapte
  • 3 oua
  • 3 linguri de ulei
  • 1 praf de copt stins cu otet
  • 150 g de masline negre feliate
  • ½ ardei rosu
  • ½ ardei portocaliu
  • ½ ardei galben
  • ½ ardei verde deschis
  • ½ de ardei iute verde
  • 1 rosie
  • 150 g de cascaval ras
  • 50 g de mazare congelata
  • 50 g de porumb dulce din conserva
  • 50 g seminte de rodii
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv Nico:

Se cerne faina, se stinge praful de copt cu otet si se adauga  in faina, se amesteca si se adauga 400 de ml de lapte, care a fost la temperatura camerei. Se amesteca, se adauga cascavalul ras, se adauga maslinele feliate.

Separat vom taia fin praz si ceapa rosie julien si le vom sota in doua linguri de ulei, dupa care se vor scoate si se vor aseza pe hartie absorbanta pentru indepartarea surplusului de ulei. Se pune mazarea sa se decongeleze un pic (aceasta a fost prefiarta in prealabil) se va trece la tocarea legumelor in special ardeii cubulete si se vor pune pentru dessign si cateva seminte de rodii. Se taie sunca in cubulete mici si de asemenea se taie si carnatii la fel, acestia se adauga la sfarsit.

Se amesteca bine, se va taia si rosia care se va amesteca cu putin cascaval si se va adauga deasupra. Se sareaza, pipereaza si se da la cuptor. Checul se va pune la cuptor intr-o forma de chec unsa cu putin ulei in care se va pune hartie de copt, se adauga compozitia rezultata si se da la cuptor.

Dupa aproximativ 30 de minute se bate un ou si se unge checul nostru aperitiv, se poate adauga optional si boia si se mai da la cuptor 15-20 de  minute.

Se verifica dupa expirarea timpului si daca este facut se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca 30 de minute de abia dupa aceea se scoate din tava si se taie.

Pofta Buna 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec aperitiv Nico 77939
retete culinare - Chec aperitiv Nico 77941
retete culinare - Chec aperitiv Nico 77945
retete culinare - Chec aperitiv Nico 77946
retete culinare - Chec aperitiv Nico 77947
retete culinare - Chec aperitiv Nico 77948
retete culinare - Chec aperitiv Nico 77949
retete culinare - Chec aperitiv Nico 77950
retete culinare - Chec aperitiv Nico 77951
retete culinare - Chec aperitiv Nico 77960

COMENTARII (18)

Laly 1

15.01.2011, 19:10

Ce bunatate

nico15 1

15.01.2011, 21:46

Prea multa treaba Miha, mai lasa-le ca doar vorba ta, ziua libera. Va multumesc tuturor de comentarii.

cismaru_nicoleta 1

16.01.2011, 13:46

Deci arata super gustos..Il voi incerca de curand cand gazduiesc o petrecere..Multumesc Nico

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S