Chec aromat

de susu in Prajituri, 3 Dec 2010 | 17681 vizualizari

 

Aceasta reteta este luata din revista practic in bucatarie. Este un chec delicios, exact cum imi place mie, pufos si aromat.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de zahar
  • 4 oua mari
  • 4 linguri de ulei
  • 1 cana de faina
  • 5 linguri de apa
  • 1/2 praf de copt
  • 30 g nuca
  • 1 mana de stafide
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingurita scortisoara
  • Razatura de portocale si lamaie
  • Zeama de lamaie obtional
  • Esenta de rom
  • Vanilie
  • Cognac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aromat:

Separam galbenusurile de albusuri. Presaram putina sare si zahar peste galbenusuri si intre timp batem albusurile spuma cu un praf de sare. Daca vreti sa fiti siguri de reusita albusurilor e bine ca ele sa fie de la frigider si eventual sa le bateti cu putina zeama de lamaie. Se pune apa pe foc impreuna cu zaharul si se lasa pana se face un sirop. Se toarna treptat acest sirop clocotit peste albusurile batute spuma si se mixeaza in continuare. Galbenusurile se freaca separat si se adauga apoi la albusuri. Punem si uleiul treptat si praful de copt stins. La final adaugam faina in ploaie amestecand usor pana se incorporeaza. Cacao cernuta cu scortisoara se amesteca cu un sfert din compozitia de aluat. Stafidele le hidratam in cognac amestecat cu rom. Punem intr-o tava de chec tapetata o parte din aluat apoi stafidele, nuca sfaramata care a fost tinuta putin la cuptor si la sfarsit aluatul de cacao. Se da la cuptorul incins pentru aproximativ 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea si cand e gata se scoate din cuptor. Din aceste cantitati mi-a iesit un chec mare.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec aromat 68290
retete culinare - Chec aromat 68291
retete culinare - Chec aromat 68292
retete culinare - Chec aromat 68293
retete culinare - Chec aromat 68294
retete culinare - Chec aromat 68295
retete culinare - Chec aromat 68296
retete culinare - Chec aromat 68297
retete culinare - Chec aromat 68298
retete culinare - Chec aromat 68299
retete culinare - Chec aromat 68300

COMENTARII (22)

Andreaua 1

28.01.2011, 13:52

Am probat reteta, si mi-a iesit foarte foarte bun. Este primul chec care l-am facut vrodata, si tuturor le-a placut mult. Trebuie sa mentionez k l-am lasat o ora la cuptor la 190 grade finca dupa primele 40 de minute era foarte moale, poate trebuia pus la o temperatura mai elevata, dar in sfarsit nu l-am ars deloc si a iesit delicios asa ca mersi mult.

susu 1

02.02.2011, 20:10

Andreaua ma bucur ca ai fost multumita de rezultat. Am incercat si eu multe retete insa precizez reusita doar la cele care intr-adevar m-au satisfacut iar la celelalte nu. Coacerea depinde de cuptor foarte mult. La checuri am observat ca retetele cu aluat oparit sunt foarte bune iar aluaturile cu ulei nu prea le suport.

babi5 1

21.02.2013, 15:52

Bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D