Chec bicolor cu nuca , stafide si portocale

de delia64 in Prajituri, 25 Mar 2014 | 9100 vizualizari

 

Un chec gustos si aspectuos.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • esenta vanilie
  • esenta rom
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 portocala
  • 2 linguri razatura de lamaie
  • 100 gr. stafide
  • 150 gr. miez de nuca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec bicolor cu nuca , stafide si portocale:

Separam albusurile de galbenusuri .

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul .

Se freaca galbenusurile cu uleiul , coaja de lamaie  ,    zaharul vanilat  ,esenta de vanilie si rom .

Peste albusurile batute adaugam galbenusurile si amestecam usor .

Adaugam faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie .

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem 3 parti de coca.

Presaram nuca, stafidele si portocalele .

In compozitia ramasa punem 2 linguri de cacao si amestecam usor apoi turnam in tava .

Se lasa 30 de minute la copt in cuptorul incalzit la 180 de grade .

Fcem testul cu scobitorea.

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

vara se pot pune cirese , visine sau caise

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bicolor cu nuca , stafide si portocale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert chec la tava