Chec BOUNTY ( a la Laura Sava )

de alinutza1983 in Prajituri, 12 Mar 2011 | 6593 vizualizari

 

Cred ca am mai amintit faptul ca o apreciez foarte mult pe Laura Sava....nici nu ai avea cum sa faci altfel, tinand cont de cate bunatati impartaseste aproape zilnic cu noi ( cel putin virtual)...Asa a fost cazul si checului Bounty, care m-a ispitit sa il fac....si nu imi pare deloc rau...pentru ca e unul dintre cele mai delicioase dulciuri mancate vreodata!!! deci, daca va place ciocolata Bounty, cu siguranta va va placea si acest chec!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 250 g. unt
  • 200 g. zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 5 oua (mici)
  • 400 g. faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 125-150 ml. lapte
  • 8 batoane mici de ciocolata cu cocos Bounty ( eu am ramas cu 6 doar, desi ma aprovizionasem...dar am avut un hot in casa, care a descoperit ciocolata in frigider si a crezut ca e pentru el : )  )

Pentru ornat:

  • pentru glazura
  • 250 g. ciocolata amaruie+200 gr smantana lichida pentru frisca
  • 100 g. fulgi de nuca de cocos ( daca aveti fulgi de cocos colorati- mozaic sunt si mai simpatici ! )
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec BOUNTY ( a la Laura Sava ):

1 . Se taie untul ( tinut in prealabil la temperatura camerei) in bucatele. apoi se  pune alaturi de zahar (si cel vanilat) intr-un castron si se  bate spuma cu mixerul.
2.Adaugam  treptat ouale( cu atentie insa, fiecare ou trebuie sa fie bine incorporat inainte de adaugarea urmatorului, altfel checul nu va creste frumos )!
3. Amestecam faina cu praful de copt si apoi cernute se adauga spumei de oua si se amesteca bine; adaugam si laptele, astfel incat, lal final va rezulta un aluat pufos, pufos!

4. Dupa prepararea aluatului , vom  unge  o forma de chec cu unt/margarina si o tapetam doar pe fund   cu hartie de copt, pusa in doua straturi (asa recomanda Laura si asa am procedat si eu )- incat sa "imbrace" perfect baza.

5.Turnam in forma cam 3 sferturi din cantitatea de aluat, apoi asezam la o distanta egala bucatile de ciocolata; se toarna la final restul de aluat ! Introducem  forma in cuptorul incalzit si coacem  checul pentru cca. 50 de minute.

6. Cand este gata,  se scoate din cuptor si se  lasa sa se raceasca. Dupa aceea, se va rasturna  cu atentie pe un gratar de bucatarie si se dezlipeste hartia de copt.

7. In intervalul de timp in care checul sta frumusel la racit pe gratar, se va topi ciocolata la bain marie- alaturi de frisca lichida , ca sa obtinem glazura cu care vom stropi cu generozitate checul!!! Vom grija ca glazura sa o intindem uniform peste chec- incepand de la mijloc inspre martgini, fara insa de a ne ajuta de vreun cutit pentru uniformizare!!! Peste glazura calda se pun fulgisorii de nuca de cocos!

 

 

Invit toti bucatarasii la o cafea si o felie de chec!

 

RETETA IN IMAGINI

Chec  BOUNTY ( a la Laura Sava )-0
Chec  BOUNTY ( a la Laura Sava )-1
Chec  BOUNTY ( a la Laura Sava )-2
Chec  BOUNTY ( a la Laura Sava )-3
Chec  BOUNTY ( a la Laura Sava )-4
Chec  BOUNTY ( a la Laura Sava )-5
Chec  BOUNTY ( a la Laura Sava )-6
Chec  BOUNTY ( a la Laura Sava )-7
Chec  BOUNTY ( a la Laura Sava )-8
Chec  BOUNTY ( a la Laura Sava )-9

COMENTARII (17)

mirela0911

mirela0911 1

13.03.2011, 20:15

vreau o felie

mamaieelena

mamaieelena 1

14.03.2011, 00:29

adry88

adry88 1

09.06.2011, 15:35

tare bun ]

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!