Chec castelul parasit

de epurasha2bb in Prajituri, 21 Dec 2010 | 5239 vizualizari

 

in forma de silicon castel de la Decorix

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 140 g zahar
  • 250 g faina alba de prajituri
  • 125 ml ulei
  • 1 nuca de unt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 varf de cutit coaja rasa de lamaie
  • 3 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 6 patratele de ciocolata Milka cu caramel
  • 5 nuci
  • 5 castane comestibile
  • 2 linguri zahar pudra amestecat cu scortisoara pentru pudrat la final.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec castelul parasit:

Se mixeaza la viteza maxima timp de 5 minute ouale cu zaharul , esenta si uleiul amestcat cu untul topit.Apoi se adauga cate putin amestecand cu grija cu un tel de mana faina cu praful de copt si cacaua.Se adauga cubulete mici de ciocolata, nuci si castane si se amesteca usor.Se toarna compozitia intr-o forma de silicon de castel.Se da la cuptorul incins si se lasa sa creasca minim 15 minute.Se verifica si daca nu e copt se mai lasa pana ce trece testul cu scobitoarea( sa nu se mai ia aluat crud pe ea).Se scoate cand e gata si se lasa sa se raceasca, apoi se scoate din forma de silicon si se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu scortiosoara praf.

Asta e pentru impresia artistica de caramida prafuita si roasa de vreme... desigur reteta poate fi adaptata si in functie de dispozitie puteti orna cu turnulete din napolitana sau stegulete si diverse creme colorate si bombonici... eu insa am ales tema asta care mi s-a parut in ton cu toamna.In mijloc plasam bomboane cu cacao in forma de nuci sau daca nu gasiti , puteti face mici nuci din salam de biscuiti si le tavaliti prin cacao sau zahar pudra cu scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec castelul parasit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sylvia 1

22.12.2010, 11:42

Superb arata de ce l-a parasit printesa

Brindusa 1

22.12.2010, 12:02

Roberta, poeta noastra, super castelul tau parasit

epurasha2bb 1

22.12.2010, 12:25

multumesc fetelor! Miti freaca bine la ochi dar nu cu mana de ustruoi mereu ma binedispui

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Patratele cu frisca