Chec ciocolata

de adriana_bobu in Prajituri, 28 Dec 2010 | 12193 vizualizari

 

e potrivit pentru sarbatorile de iarna....

 

INGREDIENTE

  • 400 g zahar
  • 80 g cacao
  • 150 ml lapte
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 1/2 praf de copt
  • 200 g margarina
  • stafide, smochine, nuci, visine confiate, rahat
  • esenta rom 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec ciocolata:

Se amesteca intr-un vas aflat pe foc zaharul cu laptele si cacaoa pana se ingroase. Se da de pe foc si se amesteca cu margarina pana se incorporeaza, apoi se da la rece.In aceasta crema se adauga pe rand cele 3 galbenusuri amestecand usor , dupa care se dau deoparte intr-o cana 10 linguri din compozitie care vor constitui glazura. In ceea ce ramane se pune praful de copt, se incorporeaza faina si albusurile batute spuma. Se pune 1/2 din compozitie intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt, se adauga fructele taiate marunt si apoi se pune restul compozitiei.  Se da la cuptorul incins pentru 30-40 min, apoi se face testul cu scobitoarea si se scoate din cuptor. Dupa ce s-a racorit se adauga glazura. Este excelent!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

adriana_bobu 1

29.12.2010, 13:11

va multumesc pentru furci!

MotanLaOale 1

30.12.2010, 16:02

adriana_bobu 1

30.12.2010, 23:15

motan , multumesc pentru furci si-ti doresc un cald si sincer la multi ani!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Brioşe Ionela&Ionela