Chec ciocolata

de adriana_bobu in Prajituri, 28 Dec 2010 | 8676 vizualizari

 

e potrivit pentru sarbatorile de iarna....

 

INGREDIENTE

  • 400 g zahar
  • 80 g cacao
  • 150 ml lapte
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 1/2 praf de copt
  • 200 g margarina
  • stafide, smochine, nuci, visine confiate, rahat
  • esenta rom 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec ciocolata:

Se amesteca intr-un vas aflat pe foc zaharul cu laptele si cacaoa pana se ingroase. Se da de pe foc si se amesteca cu margarina pana se incorporeaza, apoi se da la rece.In aceasta crema se adauga pe rand cele 3 galbenusuri amestecand usor , dupa care se dau deoparte intr-o cana 10 linguri din compozitie care vor constitui glazura. In ceea ce ramane se pune praful de copt, se incorporeaza faina si albusurile batute spuma. Se pune 1/2 din compozitie intr-o tava de chec, tapetata cu hartie de copt, se adauga fructele taiate marunt si apoi se pune restul compozitiei.  Se da la cuptorul incins pentru 30-40 min, apoi se face testul cu scobitoarea si se scoate din cuptor. Dupa ce s-a racorit se adauga glazura. Este excelent!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec ciocolata 73545
retete culinare - Chec ciocolata 73546
retete culinare - Chec ciocolata 73547
retete culinare - Chec ciocolata 73548

COMENTARII (14)

adriana_bobu 1

29.12.2010, 13:11

va multumesc pentru furci!

MotanLaOale 1

30.12.2010, 16:02

adriana_bobu 1

30.12.2010, 23:15

motan , multumesc pentru furci si-ti doresc un cald si sincer la multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S