Chec clasic marmorat

de Raisha in Prajituri, 18 Noi 2013 | 10292 vizualizari

 

Cu siguranta daca vi se face pofta de ceva dulce checul e una din cele mai comode si rapide solutii de a va bucura de o prajitura facuta in casa. Bunica mea m-a invata sa fac chec atunci cand eram mica iar acum si eu la randul meu vreau sa va impartasesc si voua cum il puteti prepara. JamilaCuisine e pentru mine o sursa de inspiratie prin filmuletele si retetele ei, de aceasta data si pentru checul meu. Va invit sa incercati!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g. faina
  • 200 g. zahar
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec clasic marmorat:

Intr-un vas separa albusurile de galbenusuri. Cu un mixer, bate albusurile cu praful de sare pana cand se fac spuma si se intaresc. Adauga apoi zaharul treptat si mixeaza dupa fiecare lingura. Spuma se va intari si va avea o consistenta pufoasa si lucioasa. Separat amesteca galbenusurile cu uleiul si incorporeaza-l. Omogenizeaza cu grija albusurile cu galbenusul cu o spatula, prin miscari de sus in jos fara a pierde aerul din compozitie. Cu o sita cerne faina cu praful de copt peste compozitie si continua sa amesteci lejer. Ia jumatate din compozitie si pune cacaoa (pe care ai amestecat-o inainte cu putina apa sa devina cremoasa). Aseaza apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt intai partea alba apoi deasupra partea din cacao. Cu o furculita joaca-te deasupra usor pentru un efect marmorat. Da totul la copt pentru 30-40 min pana ce trece testul cu scobitoarea iar apoi lasa-l sa se racoreasca.

Rezultatul? Un chec pufos si usor!

Pofta buna dragilor!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec clasic marmorat 279354
retete culinare - Chec clasic marmorat 279355
retete culinare - Chec clasic marmorat 279356

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

19.11.2013, 21:52

tanyapatap 1

19.11.2013, 22:21

cristeena20 1

24.11.2013, 15:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59