Chec cu afine (varianta de post)

de diaconta in Mancaruri de post, 4 Apr 2012 | 9699 vizualizari

 

Mi-a placut mult reţeta când am vǎzut-o la Miha. Mersi Miha. Un dulce care e la fel de bun şi în zilele când nu e post. Merge foarte bine alaturi de o cana de ceai sau laptic.

 

INGREDIENTE

Masura este cana de 200 ml, aceeasi pentru toate ingredientele

  • 2 cani cu faina
  • 1 cana cu zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana apa minerala
  • 10 gr praf de copt
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri dulceata de cirese
  • 3 linguri nuca de cocos
  • afine congelate
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu afine (varianta de post):

Faina,sarea,zaharul,uleiul si apa minerala se pun intr-un bol si se mixeaza. Se adauga praful de copt,esenta de vanilie si coaja de lamaie.

Se imparte compozitia in doua parti egale. Mie mi-a iesit mai multa compozitie cu cacao.

In jumatate din compozitie se pune nuca de cocos,iar in cealalta jumatate cacaua si dulceata de cirese.

Cele doua compozitii se pun intr-o tava tapetata,alternand cate o lingura din fiecare,rezultand aspectul de zebra.In acest timp punem si afinele printre straturile de coca.

Se pune in cuptorul preincalzit pentru 40-50 de minute. Verificati cu scobitoarea cand este copt. Scobitoarea trebuie sa iasa uscata din chec cand acesta este copt.

 

Poftǎ bunǎ !!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu afine (varianta de post) 156046
retete culinare - Chec cu afine (varianta de post) 156047
retete culinare - Chec cu afine (varianta de post) 156048
retete culinare - Chec cu afine (varianta de post) 156049

COMENTARII (72)

diaconta 1

09.10.2013, 09:41

Nimimihaela multumesc
chiar ar trebui sa-l mai fac

babi5 1

09.10.2013, 16:58

Krystyan Trendy 1

27.11.2013, 08:56

delicios chec

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55