Chec cu aromă de lamâie

de diaconta in Prajituri, 16 Oct 2012 | 2569 vizualizari

 

Ştiu,iar veţi spune „iarăşi chec??”.Pai dacă e bun şi cafeluţa de dimineaţă cere şi o felie de chec pufos,cu gust acrişor de lamâie,pot eu să spun „Nu”? Nu prea.E un chec pe care l-am făcut de foarte multe ori pentru că e o reţetă simplă care rezolva rapid pofta de dulce.
Reţeta îi aparţine naşei mele.

 

INGREDIENTE

  • Pentru chec:
  • 3 oua
  • 12 linguri zahar
  • 13 linguri ulei
  • 12 linguri lapte
  • 13-14 linguri faina
  • 0 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt (10gr)
  • Vanilie
  • Coaja si zeama de lamâie
  • Sare
  • Pentru glazura de lamâie:
  • 2 lamâi
  • Zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu aromă de lamâie:

Ouale se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga alternativ uleiul si laptele.Punem si aromele,iar la final faina amestecata cu un praf de sare si praful de copt.

Daca este cazul mai adaugati o lingura de faina,compozitia trebuie sa ramana totusi destul de „lejera” pentru ca sa fie checul pufos.

Amestecam putina compozitie cu cacao.

Daca nu doriti,puteti sa-l lasati fara cacao,e la fel de bun.Compozitia cu cacao se pune deasupra si se amesteca putin cele doua compozitii.

Punem compozitia într-o tava de chec si o punem în cuptorul preîncalzit(tava),aproximativ 35-40 de minute.

Primele 10 minute focul va trebui sa fie ceva mai „iute” apoi reduceti temperatura.

Verificati cu scobitoarea când este copt.

Facem un sirop din zeama de lamâie si zahar în functie de cât de dulce-l doriti,apoi se pune peste checul fierbinte.

Va fi absorbit foarte repede.

Se lasa sa se raceasca, apoi se taie.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu aromă de lamâie 182617
retete culinare - Chec cu aromă de lamâie 182618
retete culinare - Chec cu aromă de lamâie 182619

COMENTARII (60)

lilik 1

17.10.2012, 22:45

si eu vreau la cafeluta

diaconta 1

18.10.2012, 09:00

Lilik vino sa-ti dau,dar sa aduci niste rulada

lilik 1

18.10.2012, 09:16

Prezent am adus rulada si

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S