Chec cu banane

de ExploraCuisine in Prajituri, 3 Mar 2011 | 3563 vizualizari

 

Cred ca v-am mai spus ca eu ador checurile la micul dejun, mai ales acest chec simplu cu banane care lasa o aroma in casa de stai cu ochii pe cuptor pana e gata sa mananci o feliuta :))

 

INGREDIENTE

  • 3 banane coapte bine     
  • 2 oua     
  • 1/2 cana zahar     
  • 1/2 cana ulei     
  • 2 cani faina     
  • zahar vanilat     
  • 1/2 lingurita praf de copt     
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu     
  • putina sare     
  • eu am pus si 2 linguri de iaurt simplu
Portii: 5
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu banane:

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Curatam bananele de coaja si le mixam.

Adaugam zaharul si mixam bine.

Treptat adaugam ouale si uleiul mixand pana cand isi mareste volumul.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul, iaurtul si mixam pe viteza cea mai mica.

Tapetam tava cu ulei si faina (s-a comportat perfect, checul nu s-a lipit deloc)si punem aluatul in tava.

Dam la cuptor la 175 grade timp de 1 ora (verificati cu o scobitoare daca e gata). Dupa ce e gata, lasati-l 15 minute sa ramana in cuptor, cu usa intredeschisa, sa nu se lase dintr-odata.

Scos din tava...Bon appetit!


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Chec cu banane 88926
retete culinare - Chec cu banane 88927
retete culinare - Chec cu banane 88928
retete culinare - Chec cu banane 88929
retete culinare - Chec cu banane 88930
retete culinare - Chec cu banane 88931
retete culinare - Chec cu banane 88932
retete culinare - Chec cu banane 88933
retete culinare - Chec cu banane 88934

COMENTARII (13)

divainbucatarie 1

04.03.2011, 11:48

ExploraCuisine 1

04.03.2011, 16:31

Multumesc este checul meu preferat, sper sa va placa daca il incercati!

adry88 1

11.06.2011, 17:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: